Kauplemine börsil endiselt loid

10. november 1998, 00:00

Vaikne periood Tallinna börsil kestab. Uue nädala algus ei suutnud selles osas mingit muutust tuua. Börsisüsteemi käive küündis registreeritud 79 tehingus napi 4,14 mln kroonini.

Ka aktsiate hinnad püsisid eile ülistabiilsed. Mingigi muutuse tegi üheksa aktsia hind -- kuus aktsiat liikus üles ja kolm alla. Loius kauplemises püsis ÄP indeks väga stabiilsena, päevasisene kõikumine jäi kuue punkti piiridesse. Börsi sulgumisel fikseerus indeks 280,71 punkti tasemel, mis on 1,25% reedesest sulgemistasemest madalamal.

Ülivaikne periood, seda just huvitavate sündmuste poole pealt, on hetkel börsilt eemale peletanud ka nn spekulatiivsed investorid. Kui tavaliselt suhtutakse spekulantidesse halvustavalt ja peetakse neid vähem või rohkem parasiitideks, siis praegune olukord on väga hästi välja toonud spekulantide olemasolu positiivsemad jooned. Nimelt võib väita, et küllalt olulise osa börsi likviidsusest tekitavad spekulandid, ja praegu, kus spekulatiivsed investorid on börsilt lahkunud, pole kauplemist ollagi, nii et maaklerid võiks lausa kollektiivpuhkusele saata. Börsi vähene likviidsus valmistab aga probleeme ka tavainvestoritele, kel tekib praegu suuri raskusi veidi suuremate aktsiakogustega kauplemise korral.

Suurema käibega olid eile taas kahe suurema panga aktsiad -- Ühispanga aktsia käive oli 1,58 mln krooni ja Hansapanga aktsial 1,4 mln krooni. Kui nädal tagasi toetas kodumaist kauplemist huvi aktsiate järele välisturgudel, siis praegu on sealgi huvi vaibumas. Eile oli Hansapanga aktsia käive neljal välisbörsil kokku 1,21 mln kr ja Ühispanga aktsial 1,07 mln kr. Mõlemat aktsiat painab endiselt mure finantssektoris valitseva kaose pärast, mis viimastel päevadel on üpris tugevalt puudutanud ka Ühispanka.

Pool tundi enne börsi sulgemist teatas 9 kuu konsolideeritud majandustulemused Norma. Turg tulemusele eile märkimisväärselt ei reageerinud. Tegelikult oli Norma suhteliselt kesine tulemus ootuspärane.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing