Ministeeriumidel on kolmandik oma tööplaanist täitmata

10. november 1998, 00:00

Oktoobri lõpuks olid ministeeriumid jätnud tähtajaks esitamata 13 seaduseelnõu ja 23 muud õigusakti 106st.

Üks eelnõu ja kaheksa määrust on esitamata keskkonnaministeeriumil. Põllumajandusministeeriumil on esitamata viis, haridusministeeriumil ja rahandusministeeriumil kolm seaduseelnõu.

Rahandusminister Mart Opmanni sõnul on eelnõude esitamise edasilükkumise põhjus reeglina see, et venib eelnõu kooskõlastamine teistes ministeeriumides. «Konkreetselt rahandusministeeriumi puhul on määrav ka see, et me ei esita tihti ainult enda väljatöötatud eelnõusid, vaid koostöös panganduse, konkurentsiameti või väärtpaberiinspektsiooniga, kellega peame kooskõlastama,» selgitas Opmann.

Rahandusministeeriumis on veninud väärtpaberiseaduse esitamine valitsusele põhjendusega, et tegemist on mahuka eelnõuga, mis vajab täpsustusi ja kooskõlastusi.

Opmanni sõnul on valitsus üldiselt siiski päris normaalselt oma tööplaani täitnud. «Tööplaani täitmine on viimase aasta-poolteisega väga selgelt paranenud,» kinnitas ta.

Keskkonnaministeeriumi pressiesindaja Kaidi Tingase sõnul lükkas valitsus esimesel esitamisel tagasi keskkonnakorralduse seaduse, sest eelnõu käsitleb keskkonnaauditit, mis on uus asi ja vajab täpsemat lahtikirjutamist.

Kaheksast esitamata määrusest on kolm seotud maa-ametiga. Tingase kinnitusel on need peaaegu valmis, kuid vajavad viimistlemist. Kolm määrust käsitlevad ohtlike ja tavaliste jäätmete käsitlemist ja on kooskõlastamisel ministeeriumides.

Üks määrus puudutab kiirgustöötajate doosiregistri loomist ja siin tekkis probleeme eelnõu kooskõlastamisel selle ala firmadega. Viimane esitamata määrus käsitleb veesõidukite väljaspool sadamat hoidmise nõudeid.

Põllumajandusministeeriumis on esitamata aiandussaaduste turu korraldamise seaduse eelnõu, kuna sellesse tuleb sisse viia teiste ministeeriumide tehtud parandusettepanekud.

Neljast määrusest kolm on esitamata, sest vahepeal on vastu võetud taimekaitseseaduse muutmise seadus, millega määrused seotud olid. Neljas määrus puudutab toiduainete julgeolekuvaru koosseisu ja sortimenti ning on esitamata põhjusel, et sel aastal pole enam vajalik toiduainete julgeolekuvaru täiendada.

Majandusministeerium on palunud pikendada 15. novembrini elamumajanduse pikaajalise arengukava esitamise tähtaega, sest see vajab põhjalikumat läbitöötamist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing