• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Postimees viib Schibstedi kasumi alla

  Schibstedi möödunud reedel börsil avaldatud teate kohaselt on mõõn Skandinaavia meediaturul koos Eestis kantud kahjudega Schibstedi kolmanda kvartali tulemused mullusega võrreldes oluliselt alla viinud. Suurimat kahju tõid kontsernile Rootsi päevaleht Svenska Dagbladet 48 miljoni krooniga ning ASi Eesti Meedia nime kandev Postimehe kontsern 18 miljoni krooniga.
  ASi Eesti Meedia juhatuse esimees Mart Kadastik rääkis, et Postimehe kontserni kahjumit mõjutavad Sõnumilehe, Pärnu Postimehe, ajakirja Kodukiri aktsiate ostmine, mis kantakse viie aasta kuludesse.
  Sõnumileht ja Postimees vajavad Kadastiku sõnul suuri investeeringuid -- esimene plaaniga muutuda kvaliteet-tabloidleheks ja teine oma senisest laiema levikuga Põhja-Eestis.
  Kadastik nõustus, et mõlema ajalehe üheksa kuu kahjum on umbes viie miljoni krooni piires. Aasta lõpuks võib aga kahjum isegi suurem olla, lausus ta. «Postimehe kahjum on meile 99kroonise tellimusega 14 000 uut lugejat toonud kampaania hind,» märkis Kadastik.
  Kõik kontserni kuuluvad maakondlikud ajalehed on Kadastiku kinnitusel kasumis.
  Kasumis on ka ajakirjad Kroonika ja Kodukiri ning veel Pere ja Kodu, Stiil, Eesti Naine. Ajakirjade Kirjastuse terviktulemust on mõjutanud aga selle aasta esimesel poolel turule tulnud ajakirjade Tervis ja Stiina investeeringud. Kahjumit toovad veel Favoriit ja Luup, ehkki viimase kahjum oli planeeritust väiksem.
  Eesti Meedia alla kuuluvad kaks üleriigilist päevalehte Postimees ja Sõnumileht, maakonnalehtedest Sakala, Pärnu Postimees, Virumaa Teataja, Järvamaa Teataja ja Valgamaalane, Ajakirjade Kirjastus (Kroonika, Luup, Pere ja Kodu, Stiil, Eesti Naine, Stiina, Kodukiri, Favoriit) ning trükikoda Kroonpress.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Nasdaq jäi USA indeksitest ainsana tõusurajale
USA börside sulgudes oli täna ainsana rohelises Nasdaqi liitindeks, teised suuremad indeksid langesid.
USA börside sulgudes oli täna ainsana rohelises Nasdaqi liitindeks, teised suuremad indeksid langesid.
Sooman: pensioniraha voolab kinnisvarast mööda
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
MESi koroonalaenude eest vastutanud EKRE minister: mina ei tea midagi
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.