12. november 1998 kell 22:00

Farmal uued trahvid tulekul

Tiivas ütles uudisteagentuurile BNS, et karistamine ei ole eesmärk omaette, kuid on fakt, et info avalikustamisega on viivitatud. Börsi reglemendi järgi võib trahv ulatuda 1000 kroonist poole miljoni kroonini.

Farmaatsiatehase juhatuse esimees Arno Kaseniit nentis, et varade arestimisest ei teavitatud avalikkust, sest ettevõte kartis kahjustada kolmandate isikute ärihuvisid. Ta ütles, et nimetatud toimingust teatamine pole ettevõtte aktsiate hinda oluliselt mõjutava tähendusega.

«Tegelikult ei ole vahet, kas me oleksime teatanud sellest reedel, esmaspäeval või nüüd,» sõnas Kaseniit eile.

Kaseniit ütles, et on võimalik, et noteerimiskomisjon info avalikustamisega viivitamist arutab. «See on tõlgendamise küsimus, me tõlgendame asju erinevalt,» märkis ta. Kaseniit tõdes, et on olemas selline info, mis ei pea olema avalikkusele kohe kättesaadav.

«Infoga ettevaatamatult ümberkäimine võib mõjutada ettevõtte tegevust rohkem kui aktsia hinda,» sõnas ta. «Mina lähtun ettevõtte mõjutatavusest, börs lähtub loomulikult oma nõuetest,» lisas Kaseniit.

Kaseniidu sõnul on praeguse uue farmaatsiatehase juhtkonna lahendada suvel sõlmitud Venemaaga seotud faktooringulepingute täitmine. «Meil on seetõttu kahekordne koormus: raha maksmine pangale meie klientide eest ja faktooringuklientide maksma panemine,» ütles ta. «On nende pankade otsustada, kas ja mismoodi meilt raha saada,» sõnas Kaseniit.

Hansapank arestis eelmisel reedel 20 protsenti farmaatsiatehase ladudes olevast toodangust. Farmaatsiatehase juhatuse esimehe sõnul on arestitud mõtteline osa laos seisvatest varadest.

«Osa on meil peahoone juures laos ja teine osa Suur-Sõjamäel,» rääkis Kaseniit. Ta ütles ka, et varade arestimine ei mõjuta oluliselt ettevõtte majandustegevust.

Hansapanga avalike suhete direktor Kristi Liiva ütles, et Hansapank ei kommenteeri oma klientide majandusseisu.

Kaseniidu sõnul on farmaatsiatehas seotud kõigi Eesti suuremate pankadega. «Me oleme paljudele võlgu, mis on normaalne seisund. Iseasi on, palju me üle tähtaja oleme olnud ja kas on tegemist kroonilise või ajutise võlgnevusega,» selgitas Kaseniit. Ta lisas, et ei taha anda täiendavat infot, millistele pankadele ja kuipalju on farmaatsiatehas võlgu.

Hetkel kuum