• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Swedbankil 59% Hansast

  Swedbank märkis 14 708 890 aktsia emissioonist 14 700 851 aktsiat. Ülejäänud aktsiad ostsid Merita panga kliendid, SE Bankeni kliendid ja Eesti eraisik Margus Kalamees.
  Hansapanga analüütik Mart Tõevere ütles, et Swedbank ei ole täpset ajakava esitanud, millal hakkab oma osalust müüma. «Meie oleme aru saanud, et Swedbanki väljakäidud 30±5% omamine on paariaastane ettevõtmine,» tõdes Tõevere. Ta nentis, et alati on olnud üle 60% Hansapangast välisinvestorite käes, nüüd on vaid üks konkreetne aktsionär.
  Swedbanki vanemnõustaja ja Hansapanga nõukogu liige Lars-Olof Ödlund ütles, et aktsiate müümine sõltub turusituatsioonist ja võimalikest uutest investoritest. «Meil on kindel plaan müüa aktsiaid, ent me ei sunni müüki tagant,» selgitas ta. Ödlund nentis, et aktsiate müümine võib aega võtta tõepoolest paar aastat.
  Ödlund rääkis, et Swedbank ei soovi teha Hansapangast Swedbanki. Ta lisas, et Swedbanki soov on säilitada Hansapanka kohaliku pangana, kel on pääs Läti ja Leedu turule. Ödlund ütles, et Swedbankile polnud üllatus, et nii vähe aktsionäre kasutas eelismärkimisõigust.
  Emissioonist laekuv 1,4 mld krooni saabub Hansapanka täna.
  Autor: Sten A. Hankewitz
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.