Swedbankil 59% Hansast

Sten A. Hankewitz 17. november 1998, 00:00

Swedbank märkis 14 708 890 aktsia emissioonist 14 700 851 aktsiat. Ülejäänud aktsiad ostsid Merita panga kliendid, SE Bankeni kliendid ja Eesti eraisik Margus Kalamees.

Hansapanga analüütik Mart Tõevere ütles, et Swedbank ei ole täpset ajakava esitanud, millal hakkab oma osalust müüma. «Meie oleme aru saanud, et Swedbanki väljakäidud 30±5% omamine on paariaastane ettevõtmine,» tõdes Tõevere. Ta nentis, et alati on olnud üle 60% Hansapangast välisinvestorite käes, nüüd on vaid üks konkreetne aktsionär.

Swedbanki vanemnõustaja ja Hansapanga nõukogu liige Lars-Olof Ödlund ütles, et aktsiate müümine sõltub turusituatsioonist ja võimalikest uutest investoritest. «Meil on kindel plaan müüa aktsiaid, ent me ei sunni müüki tagant,» selgitas ta. Ödlund nentis, et aktsiate müümine võib aega võtta tõepoolest paar aastat.

Ödlund rääkis, et Swedbank ei soovi teha Hansapangast Swedbanki. Ta lisas, et Swedbanki soov on säilitada Hansapanka kohaliku pangana, kel on pääs Läti ja Leedu turule. Ödlund ütles, et Swedbankile polnud üllatus, et nii vähe aktsionäre kasutas eelismärkimisõigust.

Emissioonist laekuv 1,4 mld krooni saabub Hansapanka täna.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing