Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Äriliidrite tulemused

  paranevad ka tänavu

  TOP 100s kolmanda koha saanud ASi Eesti Mobiiltelefoni (EMT) peadirektor Tõnu Tee ütles eile, et tema hinnangul praegu ettevõtete käibed kasvavad kogu aeg. «Kui suureneb aga käive, suureneb ka kasum,» sõnas Tee. Ta lisas, et suurema kasumi teenimine on vajalik, sest ettevõte peab investeerima. Samas märkis ta, et ükski asi ei saa lõputult suureneda, kuskil peab ka piir olema.
  Kui arvestada eelmiste aastate TOP 100s olnud kümne esimese ettevõtte käivet kokku, siis 1997. aastal oli see üle 5 miljardi krooni, 1996. aastal üle 3 miljardi. 1995. aastal oli käive aga üle 900 miljoni krooni võrra suurem kui 1996. aastal. Ettevõtete kasumid on kogu aeg suurenenud.
  Aadu Luukase juhitav AS Pakterminal on eelmise aasta TOP 100s esimesel kohal. Seda juba teist korda. Esimest korda oli Pakterminal Eesti edukaim ettevõte 1995. aastal.
  Eelmisel aastal oli Pakterminali käive 756,5 miljonit krooni ja kasum 454,2 miljonit. 1995. aastal olid samad näitajad vastavalt 303,1 miljonit ja 193,3 miljonit krooni. 1996. aastal oli Eesti edukaim ettevõte AS Tallinna Vesi.
  Teisele kohale 1997. aasta TOP 100s tuli Imavere saeveski 193 miljoni kroonise käibega ning 33,6 miljoni kroonise kasumiga. Imavere saeveski tegevdirektor Margus Kohava ütles, et ettevõtte kasum tuleb sel aastal umbes 40 protsenti väiksem kui mullu. «Kasum väheneb peamiselt selle tõttu, et oleme investeerinud,» lausus Kohava põhjenduseks.
  Pakterminalile on valitsus andnud tulumaksu-
  soodustuse, ettevõte maksab tulumaksust vaid 50 protsenti. See on üks põhjus, miks Pakterminali kasum on nii suur. Pakterminal on ka kasumi TOPi liider.
  Aadu Luukas ennustas sarnaselt Tõnu Teele selle aasta kasumit suuremaks kui eelmisel aastal.
  TOP 100s neljandal kohal oleva Järvakandi Klaasi tegevdirektor Esko Härkönen sõnas samuti, et see aasta tuleb Järvakandi Klaasile parem kui eelmine.
  Viiendal kohal oleva ASi Ericsson Eesti peadirektor Veiko Sepp tõdes siiski, et Ericsson Eestil kasum väheneb.
  Äripäeva edukate ettevõtete TOP 100 koostati kuuendat korda. TOP 100 arvestatakse kuue tabeli järgi: ettevõtte käive, kasum, rentaablus ning nende kolme kasv.
  Autor: Sten A. Hankewitz
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ehituspood Viimsis paneb uksed kinni: "Ootame tormiseid aegu“
Viimsi Kaubahoovis tegutsev ehituspood sulgeb praeguse plaani järgi novembri lõpus uksed, kuna näeb tulemas raskeid aegu.
Viimsi Kaubahoovis tegutsev ehituspood sulgeb praeguse plaani järgi novembri lõpus uksed, kuna näeb tulemas raskeid aegu.
Eksperdid: Eesti pensionisüsteem toetub liiga raskelt esimesele sambale
Eesti pensionisüsteemi sammaste loogika on paigast nihkunud. Nüüdselt ülekaalukalt esimese sambale toetuv süsteem ei paku piisavat asendussissetulekut ning vajab selgemat ja ausamat eesmärgistamist, kirjutavad Tallinna ülikooli professor Lauri Leppik ning arenguseire keskuse eksperdid Magnus Piirits ja Johanna Vallistu.
Eesti pensionisüsteemi sammaste loogika on paigast nihkunud. Nüüdselt ülekaalukalt esimese sambale toetuv süsteem ei paku piisavat asendussissetulekut ning vajab selgemat ja ausamat eesmärgistamist, kirjutavad Tallinna ülikooli professor Lauri Leppik ning arenguseire keskuse eksperdid Magnus Piirits ja Johanna Vallistu.
Autoaktsiad: GM rõõmustas investoreid, Tesla kurvastas
USA börsidel noteeritud autofirmade kolmanda kvartali müügitulemused paranesid nii General Motorsil kui ka Teslal, kuid viimase aktsia läks uudise peale langusse.
USA börsidel noteeritud autofirmade kolmanda kvartali müügitulemused paranesid nii General Motorsil kui ka Teslal, kuid viimase aktsia läks uudise peale langusse.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
LinkedIni ekspert juhtidele: tehke rohkem kisa ja kära, hoiate raha kokku
Ettevõtete juhid peaksid looma LindkedInis isikliku konto ja ehitama persoonibrändi, kuna see aitab tulevikus värbamiskulusid kokku hoida, rääkis LinkedIni ekspert Indrek Põldvee.
Ettevõtete juhid peaksid looma LindkedInis isikliku konto ja ehitama persoonibrändi, kuna see aitab tulevikus värbamiskulusid kokku hoida, rääkis LinkedIni ekspert Indrek Põldvee.
Hirmust tuleb rääkida, et seda mitte karta
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Elektri universaalteenuse hinnaarengu määrab saastekvoodi turg
Börsipaketi uue teenuse vastu vahetanud kliendid ei pea enam pingsalt jälgima Nord Pooli hindu, kuid peaks olema kursis saastekvoodi hinnaga, mis universaalteenust otseselt mõjutab, kirjutab Eesti Energia energiaturu ülevaates.
Börsipaketi uue teenuse vastu vahetanud kliendid ei pea enam pingsalt jälgima Nord Pooli hindu, kuid peaks olema kursis saastekvoodi hinnaga, mis universaalteenust otseselt mõjutab, kirjutab Eesti Energia energiaturu ülevaates.

Olulisemad lood

Eesti esirikas ärinaine: mulle meeldivad ilusad asjad
Pika ajalooga vanad majad ja mööbliäri on justkui ilusate asjade omamine, rääkis kinnisvaraärinaine ja Äripäeva 500 rikkama hulka kuuluv ettevõtja Jana Tool.
Pika ajalooga vanad majad ja mööbliäri on justkui ilusate asjade omamine, rääkis kinnisvaraärinaine ja Äripäeva 500 rikkama hulka kuuluv ettevõtja Jana Tool.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.