Silva Männik • 24. november 1998 kell 22:00

ETK Majad alustab valuliselt varade müüki

Septembris ametisse asunud uus juhatus on paari kuuga töölt vabastanud juhatuse esimehe, arendus-

direktori ja haldusdirektori. Kuna uuel juhatusel konkreetne visioon firma edasistest eesmärkidest puudub, võib see viia üle 200 mln kroonise kinnisvara-

pagasiga firma allakäigule.

ETK Majade uus juhatuse esimees Endel Oja rääkis, et tegevjuhtkonna vähendamine ei ole seotud firma eesmärkide muutustega. «See on kokkuhoiu eesmärgil, sest juhatuse liikmed hakkasid nende valdkondadega paralleelselt ise tegelema,» lausus ta.

Oja tunnistas, et ETK Majade juhatusel puudub firma tegevuse suhtes kindel kava, mis saab selgemaks järgmise aasta eelarve koostamisega mõne nädala möödudes. Oja ei välistanud kinnisvaraobjektide müüki, kuid sõnas, et enne tuleb lahendada juriidilised vaidlused maa osas.

Ebaotstarbekas käitumine suure hulga kinnisvaraga teeb murelikuks ETK omanikud, ligi 30 tarbijaühistut. Kuni 150 rendiklienti ootavad firmalt kindlat ja usaldatavat käitumist, sellise «lõhkumise» tagajärg võib olla vastupidine, lausus haldusdirektor Toomas Henk.

Lepingud lõpetatakse Henki sõnul ette teatamata ning põhjendamata. Kõrvaldatud juhtide tööd peaksid tegema juhatuse liikmed, kel Henki sõnul puuduvad kinnisvara-

alased teadmised.

ETK Majade endine arendusdirektor Peep Ratas rääkis, et ETK arengu huvides paneb muretsema juhatuse plaan praeguste kinnisvarahindade juures mitmed suuremad objektid kiirelt maha müüa. Kõne all on olnud ETK peamaja taga olev Narva mnt 7d endine tööstushoone ning Tallinna sadama lähedal olev Lootsi 8 hoonetekompleks, mille väärtus võib ulatuda poolesaja miljoni kroonini. «Omanikke peaks huvitama, et ettevalmistamata müük majandusliku madalseisu ajal toob oluliselt vähem sisse,» lausus Ratas.

ETK nõukogu esimees Tõnu Uibopuu ei osanud eile kommenteerida, kas plaanitav varade müük on ETK-le vajalik või võib see omanike huve kahjustada. Ta ütles, et ilma arengukavata ETK Majad neid objekte võõrandada ei tohi.

ETK Majade pikemaajalisima rentniku GPR Eesti direktor Rein Aksalu ütles, et kuigi ta puutub ETK Majadega väga harva kokku, oli üldiselt jäigas ja ebakindlas süsteemis viimasel ajal märgata klienditeeninduse paranemist. Meie ruume on ETK Majad ise remontinud ja otsinud lahendusi paremate ruumide saamiseks, lausus ta.

Hetkel kuum