Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saksa-Briti vastasseis maksude alal

  Kõneldes esmaspäeval ELi majandus- ja rahandus-
  ministrite (Ecofin) komitees, ütles Saksa rahandus-
  minister Oskar Lafontaine, et kui Saksamaa saab tuleva aasta algul ELi eesistujamaaks, siis on Saksa valitsuse prioriteediks ELi maksuparadiiside kaotamine ja ettevõtete tulumaksu ühtlustamine, et sel moel kiirendada majanduskasvu ja luua juurde uusi töökohti.
  Lafontaine seisukoha vastu oli täielikult Briti rahandusminister Gordon Brown, kes hoiatas, et britid on sunnitud kasutama vetot kõigi neile ebasoovitavate maksumuudatuste suhtes. «Suurbritannia on seisukohal, et riigi maksupoliitikat tehakse Londonis, mitte mandri-Euroopas,» rõhutas Brown.
  Kahe ELi suurriigi vastasseis maksude küsimuses raskendab 11-leheküljelise dokumendi elluviimist, mille ELi sotsiaaldemokraatlike ja sotsialistlike valitsuste rahandusministrid võtsid vastu oktoobris riikide majanduspoliitika ühtlustamise eesmärgil.
  Selle dokumendi maksude harmoniseerimise alajaotuse koostanud Belgia poliitik Philippe Busquin toonitab, et firmade maksutaseme ühtlustamine on hädavajalik, vältimaks tuleval aastal loodavas Euroopa ühisraha-
  tsoonis firmade ebavõrdset konkurentsi.
  Briti rahandusminister Brown kuulutas äsjasel rahandusministrite kohtumisel, et Busquini väljatöötatud maksupõhimõtted on vastuolus Briti valitsuse mitme põhiseisukohaga, mistõttu need on Briti valitsusele vastuvõetamatud.
  Kui Saksa rahandusminister Oskar Lafontaine peab riikide majanduspoliitika koordineerimisel oluliseks, et töötajate palga suurendamine vastavalt tootlikkuse kasvule elavdab tarbimist ja majanduskasvu, siis Gordon Browni arvates tuleks põhirõhk panna hoopis kapitali ja eriti riskikapitali turgude tugevdamisele.
  Autor: FT
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Inglise keskpank kavatseb karmistada krüpovaluuta reegleid
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Müller ei toeta kiiret intressitõusu
Euroopa Keskpank peaks Eesti Panga juhi Madis Mülleri sõnul kinni pidama oma plaanist alustada intressimäära tõstmist esialgu veerandpunktise tõusuga, vahendab Bloomberg.
Euroopa Keskpank peaks Eesti Panga juhi Madis Mülleri sõnul kinni pidama oma plaanist alustada intressimäära tõstmist esialgu veerandpunktise tõusuga, vahendab Bloomberg.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.