• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saksa-Briti vastasseis maksude alal

  Kõneldes esmaspäeval ELi majandus- ja rahandus-
  ministrite (Ecofin) komitees, ütles Saksa rahandus-
  minister Oskar Lafontaine, et kui Saksamaa saab tuleva aasta algul ELi eesistujamaaks, siis on Saksa valitsuse prioriteediks ELi maksuparadiiside kaotamine ja ettevõtete tulumaksu ühtlustamine, et sel moel kiirendada majanduskasvu ja luua juurde uusi töökohti.
  Lafontaine seisukoha vastu oli täielikult Briti rahandusminister Gordon Brown, kes hoiatas, et britid on sunnitud kasutama vetot kõigi neile ebasoovitavate maksumuudatuste suhtes. «Suurbritannia on seisukohal, et riigi maksupoliitikat tehakse Londonis, mitte mandri-Euroopas,» rõhutas Brown.
  Kahe ELi suurriigi vastasseis maksude küsimuses raskendab 11-leheküljelise dokumendi elluviimist, mille ELi sotsiaaldemokraatlike ja sotsialistlike valitsuste rahandusministrid võtsid vastu oktoobris riikide majanduspoliitika ühtlustamise eesmärgil.
  Selle dokumendi maksude harmoniseerimise alajaotuse koostanud Belgia poliitik Philippe Busquin toonitab, et firmade maksutaseme ühtlustamine on hädavajalik, vältimaks tuleval aastal loodavas Euroopa ühisraha-
  tsoonis firmade ebavõrdset konkurentsi.
  Briti rahandusminister Brown kuulutas äsjasel rahandusministrite kohtumisel, et Busquini väljatöötatud maksupõhimõtted on vastuolus Briti valitsuse mitme põhiseisukohaga, mistõttu need on Briti valitsusele vastuvõetamatud.
  Kui Saksa rahandusminister Oskar Lafontaine peab riikide majanduspoliitika koordineerimisel oluliseks, et töötajate palga suurendamine vastavalt tootlikkuse kasvule elavdab tarbimist ja majanduskasvu, siis Gordon Browni arvates tuleks põhirõhk panna hoopis kapitali ja eriti riskikapitali turgude tugevdamisele.
  Autor: FT
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.