ÄP fototoimetus • 29. november 1998 kell 22:00

Valitsus määrab Eesti Energia läbirääkija

Valitsus on Eesti kahe suurema ettevõtte Eesti Energia ja Eesti Põlevkivi arengukavade kinnitamise ning läbirääkija nimetamise juba kahel korral edasi lükanud. Valitsuse pressiesindaja Daniel Vaarik ütles reedel, et valitsus arutab seda küsimust ilmselt täna õhtul ja tõenäoliselt langetab ka otsuse.

Pärast seda, kui spetsialistide komisjon teede- ja sideminister Raivo Vare juhtimisel analüüsis NRG Energy ja Narvas asuva kahe elektrijaama baasil loodava ühisfirma äriplaani, pidi valitsus vastavalt komisjoni järeldustele muutma juba varem kinnitatud Eesti Energia ja Eesti Põlevkivi arengukava. Riigi suurettevõtete arengukavade kinnitamine on veninud juba mitu nädalat. NRG Energyga läbirääkimiste pidajaks on valitsuse istungitel välja pakutud Eesti Energia juhatuse esimeest Gunnar Okki, erastamisagentuuri peadirektorit Väino Sarnetit või minister Raivo Varet. Läbirääkimisi NRG Energyga hakkab pidama neist üks.

Autor: ÄP

Hetkel kuum