1. detsember 1998 kell 22:00

Optiva alustas

Optiva Panga turukommunikatsiooni direktor Ranno Pajuri ütles eile, et on alustatud juba ühise bilansi kokkupanemist, nagu seda ka Forekspanga ühinemiskoosolekul lubati. Novembrikuu lõpetas kumbki pank eraldi bilanssidega.

Pajuri sõnul ei ole probleeme Forekspanga ja EstIBi infotehnoloogiasüsteemide ühildamisel, sest pole midagi ühildada. Kuna Forekspangal on sularahaautomaadid, mis EstIBil puuduvad, ei ole raskusi nende ühendamisega, lisas Pajuri.

Ka Eesti Panga infoosakonna juhataja Andrus Kuusmann nentis, et 1. detsembrist töötavad pangad koos ühise nime all ning pannakse kokku Optiva Panga bilanss. «Mingeid probleeme pankade bilansside liitmisel ei ole,» kinnitas Kuusmann.

Eilsest alates võtavad Forekspanga sekretäridki telefoni tervitusega «Optiva Pank».

EstIBi töötajad kolisid eelmisel nädalal senisesse Forekspanga peahoonesse. Optiva Panga juhatuse esimeheks sai endine EstIBi juhatuse esimees Härmo Värk ning nõukogu esimeheks EstIBi nõukogu esimees Gunnar Kraft. Optiva Panga suurim aktsionär on Eesti Pank.

Autor: Sten A. Hankewitz

Hetkel kuum