• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Optiva alustas

  Optiva Panga turukommunikatsiooni direktor Ranno Pajuri ütles eile, et on alustatud juba ühise bilansi kokkupanemist, nagu seda ka Forekspanga ühinemiskoosolekul lubati. Novembrikuu lõpetas kumbki pank eraldi bilanssidega.
  Pajuri sõnul ei ole probleeme Forekspanga ja EstIBi infotehnoloogiasüsteemide ühildamisel, sest pole midagi ühildada. Kuna Forekspangal on sularahaautomaadid, mis EstIBil puuduvad, ei ole raskusi nende ühendamisega, lisas Pajuri.
  Ka Eesti Panga infoosakonna juhataja Andrus Kuusmann nentis, et 1. detsembrist töötavad pangad koos ühise nime all ning pannakse kokku Optiva Panga bilanss. «Mingeid probleeme pankade bilansside liitmisel ei ole,» kinnitas Kuusmann.
  Eilsest alates võtavad Forekspanga sekretäridki telefoni tervitusega «Optiva Pank».
  EstIBi töötajad kolisid eelmisel nädalal senisesse Forekspanga peahoonesse. Optiva Panga juhatuse esimeheks sai endine EstIBi juhatuse esimees Härmo Värk ning nõukogu esimeheks EstIBi nõukogu esimees Gunnar Kraft. Optiva Panga suurim aktsionär on Eesti Pank.
  Autor: Sten A. Hankewitz
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.