Väinu Rozental • 7. detsember 1998 kell 22:00

Favora endine tanklafirma likvideeritakse

Kevatrucki pankrotihalduri Aivar Leismanni andmeil registreerus eilsele esimesele võlausaldajate üldkoosolekule 23 võlausaldajat, kes esitasid kokku nõudeid umbes 103 miljoni krooni eest. Kevatrucki suurimad võlausaldajad on OÜ Killinke 35 miljoni krooni suuruse nõudega, Ühispank 33,9 miljoni kroonise nõudega ja OÜ Valberwood 26 miljoni kroonise nõudega.

Leismanni sõnul on Killinke ja Valberwoodi näol tegemist firmadega, kes on kokku kogunud erinevaid nõudeid Kevatrucki vastu. «Valberwoodi-nimelisest firmast kuulsin ma küll esimest korda,» tunnistas Leismann.

Kevatrucki pankrotiprotsessi algataja ja Killinke esindaja, advokaadibüroo Heta Tartu osakonna juhataja vandeadvokaat Anne Tammer ei soostunud kommenteerima, millised nõudeõigused on Killinke omandanud. Tammer keeldus ka ütlemast, keda ta tegelikult esindab. Killinke on registreeritud Tallinna aadressil, kuhu on registreeritud kümneid riiulifirmasid.

Aivar Leismanni sõnul on kogu Kevatrucki vara -- kuus tankalt -- antud rendilepinguga 30 aastaks rendile ASile Favora Kapital. «Koormatud vara on mõttetu realiseerida, sest seda ei ostaks keegi,» rääkis Leismann. «Ainus võimalus on vaidlustada lepingud, millega on varad koormatud.»

Oktoobrikuus muutis AS Favora Tanklad ärinime ja muutus ASiks Kevatruck. Augustikuus muutis ärinime Favora kontserni emafirma AS Favora, muutudes ASiks Miksar.

Neste Eesti AS esitas 12. novembril Tartu maakohtule pankrotiavalduse Miksari vastu. Neste Eesti nõue on 12 miljonit krooni.

Tartu maakohus tegi pankroti algatamise määruse 23. novembril. Asi tuleb kohtus arutamisele jaanuaris.

Hetkel kuum