• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Neste puhastab Rapla bensiiniturgu

  Soome riigi kütusekontsern Neste õnnistas Rapla-rahvast sel sügisel ennenägematul moel. Kui kõik Tallinna bensiinijaamad kasvatasid hoogsalt müüki aktsiisitõusule eelnenud päeval 30. novembril, siis Raplas oli risti vastupidi. Üllatusega pidid Tallinna maanteed pidi linnast väljujad silmi hõõruma, sest hoolimata 1. detsembri aktsiisitõusust bensiini hind hoopis langes.
  Autode järjekord ja juttu puhudes ooteaega surnuks löövad roolikeerajad ilmestasid Neste tankla platsi veel eile keskpäevalgi.
  «Täna on siin vaikne, aga nädalavahetusel oli küll rahvast,» tõdes eile kollase jopega tanklaoperaator, kes kohalikke esimest iseteeninduslikku bensiinijaama kasutama julgustas. «Hind otsustatakse Tallinnas, mina ei oska midagi öelda, vahetan siin vaid numbreid,» kommenteeris rohelist Neste kirjaga nokatsit kandnud operaator.
  Väikelinna rahuliku bensiinituru on segamini löönud kahe suurema konkurendi üheaegne investeering linna parimale platsile. Sealjuures osutavad mõlemad näpuga naabrile, kes sõjakirve välja kaevas.
  Maakonnas viie tanklaga esindatud OÜ Hepa omanik Helmet Palm räägib, et Neste lasi hinna alla siis, kui tema üle tee bussijaama ümber ehitama hakkas. Koos bussijaamaga rajatakse vabale nurgale ka uus bensiinijaam.
  Neste Eesti ASi jaemüügijuht Heikki Vuorinen väidab aga, et hinnasõja algatas hoopis Hepa, kui Neste eelmise kuu keskel avas ümberehitatud jaama. «Natuke haige situatsioon on, aga meie mängime hea meelega kaasa, sest inimesed tulevad meile bensiini ostma,» iseloomustab Vuorinen. Samas tunnistab ta, et kaua ei kannata Nestel Raplas bensiini müüa sama hinnaga, millega Tallinna terminaal suurklientidele hulgi müüb.
  Sarnaselt on suured kütusemüüjad Eesti turul väikefirmasid korrale kutsunud varemgi. Eelmisel sügisel lõid Viljandis hinna alla Statoil, Neste, EK ja Alexela, kui Tartumaa firma Olerex seal tankla avas ja odavamalt müüa üritas. «See ei ole õige tee, ma ei ole selle pooldaja,» kommenteerib Heikki Vuorinen, kinnitades, et Raplas ei ole hinnasõja eesmärk turu puhastus. Vuorinen ütles eile, et Neste tõstab täna Raplas bensiini hinda.
  Autor: Koit Luus
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Hiina suurfirma võimalik pankrot ähvardab kogu regiooni majandust
Hinna kinnisvarafirma Evergrande on kokkukukkumise äärel ning analüütikud hoiatavad, et hullema stsenaariumi puhul on sellel suur mõju ka ülejäänud maailmale.
Hinna kinnisvarafirma Evergrande on kokkukukkumise äärel ning analüütikud hoiatavad, et hullema stsenaariumi puhul on sellel suur mõju ka ülejäänud maailmale.
Sooman: pensioniraha voolab kinnisvarast mööda
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
MESi koroonalaenude eest vastutanud EKRE minister: mina ei tea midagi
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.