Tekstiililiit soovib piirata turumüüki

Koit Luus 14. detsember 1998, 00:00

Rõivatootjaid sundis pöörduma tõsiasi, et nende andmetel müüakse Eestis kolmveerand rõivastest turgudel, mis vähendab kohalike tootjate läbimüüki kauplustes. «Ei soovi kommenteerida,» vastas küsimusele pöördumise põhjustest rõiva- ja tekstiililiidu juhatusse kuuluv ASi Klementi juht Madis Võõras.

«See ei ole lahendus,» kommenteeris impordi piiramise soovi Kadaka turgu haldava ASi Combinent juhatuse esimees Aivar Leinemann. «Inimesed otsivad, kust saavad odavamalt,» põhjendas ta turu suurt osakaalu rõivakaubanduses. Samas on Leinemanni hinnangul vähenenud Kadaka turul müügis turu enda osa viiendikuni, sest ülejäänud kaup müüakse kaubandus-
keskuses.

Pöördumises tööandjate ja tööstuse keskliidule esitab rõiva- ja tekstiililiit tööstuspoliitika koostamisel ettepaneku vabastada tulumaksust investeeringud kogu Eestis, töötada ekspordipoliitikas kiiresti välja ekspordiarvete kindlustamine ja kiirendada käibemaksu tagastamist importtoormest eksporttoodangu valmistajatele, kusjuures suurte eksportööride puhul tuleks kaaluda impordi käibemaksu krediteerimist.

Selle aasta kümne kuuga müüdi Eestis kauplustes tekstiilitooteid ligi poole miljardi krooni eest.

Tänavu kolme esimese kvartaliga müüdi tekstiilitooteid hulgi enam kui miljardi krooni eest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing