• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kreenholm otsib Londonisse müügimeest

  Virkebau möönab, et Eestis saatsid töösoovi avaldusi paljud need inimesed, kes saadavad oma avalduse kõikidesse ettevõtetesse, kus tööjõudu otsitakse. Paraku on nende hulgas on vähe neid, kes üldse sobida võiksid. «Londonis oli valik asjalikum,» ütleb Virkebau.
  Sellegipoolest pole õiget leitud ning see on ainus põhjus, miks Kreenholmil pole Londonis oma esindust.
  Kreenholmi müügimees peab Virkebau nägemuse kohaselt olema selleks sündinud. Tal peab olema müügimehele ainuomane karisma ning oskus juhtida organisatsiooni.
  «Olulisim omadus on muidugi see, et meie müügimees peab inglaste seas olema igas mõttes oma inimene ja neile n-ö peale minema. Mingil juhul ei tohi tema tegemistes olla idaeurooplase maiku juures,» sõnab Virkebau.
  See oleks lääne turul töötava müügimehe juures kõige halvem omadus, mis juba iseenesest kohustab partnereid hinnaalandusele mõtlema. «On lausa hämmastav, kui erinevalt suhtutakse läänes kohalikesse ja Ida-Euroopa päritolu ärimeestesse,» tunnistab Virkebau.
  Võiks ju arvata, et sellist müügimeest on Eestist peaaegu võimatu leida, aga Virkebau lükkab selle arvamuse veenvalt ümber.
  Saksamaal esindab Kreenholmi Keilast pärit mees ja Virkebau kasutab tema iseloomustamisel ülivõrdeid. «Kui muidu räägitakse maailma tabanud üldisest majanduskriisist ja müüginäitajate vähenemisest, siis meie Saksamaa müügiesindus suurendas sellel aastal müüki 20% ja me plaanime seal korralikku müüginäitajate kasvu,» märgib Virkebau.
  Kreenholmi müügimees elab korralikus korteris, tal on korralik auto ja ta ei pea poes peenraha lugema. Tema töö on hästi tasustatud.
  «Nagu meie rootslastest omanikud ütlevad, peab müügimees olema happy,» räägib Virkebau.
  Võidakse ju öelda, et sellise müügimehe ülalpidamine on kallis. «Ma arvan, et tasu on väike, kui tänu müügiesindaja tööle paraneb ettevõtte müük näiteks paarisaja protsendi võrra,» sõnab Virkebau.
  5300 töötajaga Kreenholmi Grupi selle aasta kümne kuu müügikäive oli 1,04 miljardit krooni, eksport moodustas sellest 836 miljonit krooni.
  Autor: Raul Ranne
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs meelitab mind kohviaroomiga
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.