• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Puuviljamüüjad poodidega hädas

  «Meil mingit kaoprotsenti ei ole, kõik riknenud puu- ja juurviljad anname kauba toojale tagasi,» kinnitas Lasnamäe Maksimarketi osakonnajuhataja Inna Lumi. Ta väitis, et kui hulgikauplejad keelduvad praakpuuvilju tagasi võtmast, siis kauplus neilt enam kaupa ei telli. «Seda pole juhtunud, sest kõik puuviljafirmad on müügist huvitatud,» kinnitas Lumi.
  Lumi hinnangul moodustab praakkaup kuni 10% kauplusesse sisse võetud puu- ja juurviljast. Osa kaubast kaotab väljanägemise ostjate süül, kes kompavad iseteenindusletis vilju kätega. «Pirnid on varsti plekilised,» tunnistas Lumi. Küsimusele, miks on kaupluseletil mädanenud mandariinid ja külma saanud kurgid, vastas Maksimarketi osakonnajuhataja, et kõiki kaste ei jõua kauplus enne läbi sorteerida.
  Hulgifirma Plantes tegevdirektor Riho Lumiste ütles, et kauplused kasutavad ära oma jõupositsiooni, sest puu- ja juurvilju pakkuvate firmade vahel valitseb terav konkurents. Kui üks firma keeldub praaki tagasi võtmast, leitakse tema asemele teine, kinnitas Lumiste.
  Praakpuuviljade normaalne tagastusprotsent on Lumiste sõnul 2--3, Eestis ulatub see kohati 20ni.
  Puu- ja juurviljade hulgimüüjate liidu tegevdirektor Raoul Luigend kinnitas, et puuviljade maaletoojad on hädas sellega, et poed kannavad liiga suure osa kaubast praagiks. Kuna poed võtavad enamasti kaupa mitmest firmast, on esinenud juhtumeid, et sama praak kantakse korraga mitme firma arvele, lisas ta. Luigend ütles, et enamik poode praaki ei tagasta, vaid veab selle prügimäele.
  Hulgiviljade ühingu juhatuse esimees Jaan Keits ütles, et vähemalt korra on üks hulgifirma pidanud kandma konkurendi praagi. Praakkauba rohkuse ühe põhjusena nimetas tema liiga suure puuviljakoguse poodidesse võtmist. Hulgifirmad praakkaupa poodidesse ei saada ja seda ei võeta kauplustes vastugi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.