20. detsember 1998 kell 22:00

Õismäe korteriturul on nõudlikud ostjad

Õismäele korterit otsiv inimene valib korterit hoolega -- uuritakse korteri seisukorda ning korrust, maja vanust, maja ja selle ümbruse heakorda.

Viiekorruseliste majade korterite vastu on ostjate huvi suurem ning nad on ka veidi kallimad. Keskmises korras kahetoaline korter maksab Õismäel üheksakorruselises majas praegu 220 000 krooni, viiekorruselises majas aga 250 000 krooni. Eelistatud on läbi maja ulatuva planeeringuga korterid. Kevadel läksid Õismäe väiksemad korterid korraks väga hinda (ilmselt väikese pakkumise tõttu) ja siis sai nende eest paarkümmend tuhat krooni rohkem.

Kõige raskem on leida ostjat esimese korruse korteritele. Müügis on kortereid päris palju, kuid Uus Maa maakleri Margit Merisalu hinnangul on enamik pakutavatest korteritest kehvemapoolsed. Esimese korruse korteri saab Merisalu sõnul osta keskmiselt 10% odavamalt kui keskmistel korrustel asuva korteri. Arco Vara elamispindade maakleri Lauri Laanoja sõnul on langenud nõudlus üheksakorruselises majas asuvate kolmetoaliste korterite järele.

Kuigi Õismäel on korterite hinnaerinevused suhteliselt väiksed, tuleb ette ka üllatava hinnaga korteritehinguid. Viiekorruselise maja viiendal korrusel asuv kolmetoaline korter müüdi Järveotsa poe juures maha 450 000 krooniga, kusjuures tegemist polnud täielikult renoveeritud korteriga. Järveotsa teel on aga esimesel korrusel asuva ühetoalise korteri eest saadud vaid

120 000 krooni.

Hetkel kuum