20. detsember 1998 kell 22:00

Tuhat inimest jääb tööta

Arno Mägi sõnul võib ettevõte sulgeda kaks praegu seisvat tsehhi, mistõttu Viru Rand ei pääse ligikaudu tuhande inimese koondamisest. Vallandamiskäskkirjade laialijagamine on Mägi sõnul vaid aja küsimus, kirjutas Sõnumileht.

Mägi ei osanud öelda, mis saab praegu tootmise katkestanud Viru Ranna Purtse ja Narva-Jõesuu tsehhidest. Võlausaldajad on seisukohal, et töötavad, kasumit andvad ja moodsa tehnoloogiaga tehased tuleb säilitada, ütles ta.

Viru Ranna makseraskused tekkisid tänavu suvel. Viru Ranna suurim võlausaldaja on praegu Hansapank, millele kalatöötleja võlgneb ligi 80 miljonit krooni. Ida-Viru maakohus algatas Viru Ranna vastu pankrotimenetluse novembri lõpus.

Viru Ranna juhatuse esimees Andres Eesmaa on varem öelnud, et ettevõtte võlgade suurus on 162 miljonit krooni. Eesmaa sõnul ei näe ta võimalusi, kuidas saaks neid nõudeid rahuldada. Pankrotti oleks võimalik vältida, kui ettevõtte omanikud paigutaksid ettevõttesse täiendavalt vähemalt 60 miljonit krooni.

Eesmaa sõnul kujutas Viru Rand endast finants-

püramiidi, mis oleks varem või hiljem kokku kukkunud. Ettevõtte bilanssi on sisse joonistatud 70 miljoni krooni suurune null, ütles Eesmaa.

Autor: ETA

Hetkel kuum