• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valuutafond alandab kasvuprognoose

  Tulevaks aastaks ennustas rahvusvaheline valuutafond (IMF) maailmamajandusele 2,2% kasvu. Veel oktoobris prognoositi kasvuks 2,5 ning aasta tagasi koguni 4,4%.
  Vähendatud on ka maailmakaubanduse kasvuprognoosi -- varasemalt 4,6 protsendilt 4,4 protsendile.
  «Seda, et kasvu on revideeritud vaid minimaalselt, võib tõlgendada kui globaalse majandussituatsiooni teatud stabiliseerumist,» seisab dokumendis. Et aga raha juurdevool arenevatele turgudele on vähenenud ning närvilisus maailma finantsturgudel püsib, «on veel vara öelda, et raskused on möödas».
  Riigiti on kõige rohkem alandatud suurte majandus-
  probleemidega maade -- Jaapani, Brasiilia ja Venemaa kasvunäitajaid. Venemaa sisemajanduse kogutoodang kahaneb tuleval aastal 8,3% pärast tänavust 5,7% langust.
  «Arvestades riigieelarve suurt puudujääki, pangandus-
  sektori probleeme ning märke reformide aeglustumisest võib langus olla veelgi suurem,» märgib IMF, kes pärast Vene rubla devalveerimist ja laenukohustuste täitmata jätmist on 23 miljardi dollarilise laenupaketi väljamaksed peatanud.
  IMF alandas ka kõigi arenenud tööstusriikide prognoose. USA majanduskasv aeglustub 1,8 protsendile, Eurotsoonis peaks kasv jääma 2,4 protsendi piiresse. Ladina-Ameerikas jääb kasv keskmiselt 1,5 protsendile, Brasiilia majandusele ennustab fond aga kasvu asemel 2protsendilist langust. Kolmandiku võrra on IMF kärpinud ka erakapitali juurdevoolu arenevatele turgudele, prognoosides selleks summaks 90 miljardit dollarit. Arvestatavat riski näeb fond USA aktsiahindade kiires taastumises.
  Autor: REUTERS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Nasdaq jäi USA indeksitest ainsana tõusurajale
USA börside sulgudes oli täna ainsana rohelises Nasdaqi liitindeks, teised suuremad indeksid langesid.
USA börside sulgudes oli täna ainsana rohelises Nasdaqi liitindeks, teised suuremad indeksid langesid.
Sooman: pensioniraha voolab kinnisvarast mööda
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
MESi koroonalaenude eest vastutanud EKRE minister: mina ei tea midagi
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.