23. detsember 1998 kell 22:00

Tallinna volikogu vaidleb erastamiskava üle

Linnavalitsus jättis kriitikast hoolimata kavva kõik kinnisvarahooldusega tegelevad ettevõtted ehk majavalitsused, üles abilinnapea Eve Fink. Pealinn tahab eelnõu järgi müüa 91 linnavaraobjekti või ettevõtet 100 miljoni krooni väärtuses.

Kava sisaldab ka mullu mitu korda liiga kõrge alghinna tõttu luhtunud osaluse müüki Ühispangas. Tallinnal oli ligi 7protsendiline osalus Tallinna Pangas, mis Ühispangaga liitumise järel on kahanenud ühele protsendile nimiväärtusega 5,17 mln krooni.

Linn püüab ära müüa kogu vara, mis ei ole linnaga otseselt seotud, ja jätab osaluse vaid neisse firmadesse, mis on loomulikud monopolid.

Müügikavas sisalduva 14 majavalitsuse tegevus on Fingi sõnul ebamajanduslik. Linnavalitsus pole huvitatud nende pankrotistumisest ja alustab 1999. a nõrgemate majavalitsuste müüki, ütles ta.

Autor: BNS

Hetkel kuum