Kaja Koovit • 5. jaanuar 1999 kell 22:00

Microlink kaasab strateegilisi investoreid

ASi Microlink juhatuse esimees Allan Martinson lausus, et emissioon on suunatud strateegilistele välis-

investoritele ja uusemissiooni maht jääb alla 100 miljoni krooni.

Millistele investoritele konkreetselt on emissioon suunatud, on Martinsoni sõnul veel vara rääkida, sest läbirääkimised ei ole kõigi investoritega lõpule jõudnud. Samal põhjusel ei avaldanud ta ka emissiooni täpset mahtu ega seda, kui suur osa sellest saadakse uute aktsiate müügist.

Talinvest Suprema Väärtpaberite ASi korraldatav Microlinki aktsiate emissioon pidi esialgse kava kohaselt toimuma juba novembris.

Sisuliselt valdusfirma Microlinki praegusest 8,4 miljoni kroonisest aktsiakapitalist kuulub 40 protsenti Astrodatale, kes Microlinkiga möödunud aastal ühines. Ülejäänu jaguneb põhiliselt Rainer Nõlvaku ja Hanno Haameri vahel. Väikeaktsionäridele kuulub alla 5 protsendi. Firma omakapital oli septembri lõpus 25 miljonit krooni.

Martinson rääkis, et tõenäoliselt vähendavad kõik senised suuraktsionärid oma osalusi natuke, kuid kindlasti ei saa juttu olla kogu aktsiapaki müügist. Rainer Nõlvakule kuuluva aktsiapaki müüki kommenteerides lausus ta, et müüa võib igaüks soovida, iseasi, kas ostjaid leidub. Ka vähendab tema sõnul see strateegiliste partnerite huvi, kui keegi senistest omanikest millegipärast kogu oma osalusest loobub.

Microlinki asutaja ja üks suuromanikest Rainer Nõlvak ei soostunud kommenteerima, kui suure osa ta kavatseb emissiooni käigus maha müüa. «Plaane võib kõigil olla igasuguseid, aga nendest on mõtet rääkida alles siis, kui asi tehtud.»

Martinson möönis, et Microlink on pidanud ühinemisteemalisi kohtumisi nii Pennu Computer Technology Groupi endiste kui praeguste omanikega, kuid hetkel mingeid konkreetseid läbirääkimisi ei peeta. See ei tähenda aga seda, et homme see ei võiks päevakorda tõusta, lisas ta. Martinsoni sõnul on tegemist väga sarnaste firmadega.

Martinson kinnitas, et kavandatavast aktsiaemissioonist saadavaid vahendeid ei kasutata Pennuga ühinemise finantseerimiseks. Raha on plaanis paigutada tasuvatesse projektidesse. Võimalikud valdkonnad võiksid olla näiteks andmeside, Internet, tarkvara-

süsteemid. Arvutite tootmine ja müük ei ole praegu kusagil maailmas tulus ettevõtmine, märkis Martinson.

Microlinki eelmise aasta juulis alanud majandusaasta käibeprognoos on 600 mln krooni. Majandusaasta esimese kolme kuu käive oli 115,4 mln ja maksustamis-

eelne kasum 7,2 mln krooni.

Hetkel kuum