ÄP fototoimetus • 16. veebruar 1999 kell 22:00

Wiklar tasub ehitajatele võlad

«See summa oli tööde eest, mida suutsime tellijale tõestada,» ütles ASi Wiklar juhataja Toomas Kuik. Tema sõnul tuli mullu Tallinna hotelli renoveerimisel teha palju lepingus ettenägemata töid, mille eest tellija Wiklarile ei maksnud. Kokku oli objektil selliseid töid üle 4 miljoni krooni eest, väitis Kuik.

Wiklar maksis Kuigi sõnul tellijalt saadud raha oma alltöövõtjatele juba eile edasi ja on valmis ehitustegevust jätkama. Praegu on Wiklari töölised siiski veel osaliselt tasustataval puhkusel. Wiklaris töötab ligi sada inimest.

Kuik ütles, et Wiklar loodab suveks kõik võlad alltöövõtjatele tasuda. Nädal tagasi lubas Wiklar Tallinna uusima hotelli ehitusel töötanud firmadele tasuda tehtud tööde eest alles oktoobri keskpaigaks.

OÜ Irnesse Kapital esindaja väitis veel eelmisel nädalal, et kõigi vastuvõetud tööde eest on Wiklarile tasutud. Toomas Kuik tunnistas, et Aleksander Kofkini firma Irnesse Kapital kavaldas ehitaja lihtsalt üle. «Tellija ei vallanud tööde mahtu,» märkis Kuik.

Oluline puudus, millele on viidanud ka teised ehitajad, oli peatöövõtja puudumine Tallinna uhkeima hotelli ehitamisel. «Olime sunnitud selle rolli täiesti tasuta enda peale võtma,» lausus Kuik.

Tema sõnul oleks Wiklar võinud ka hotelli peaehitaja rollist keelduda ja ehituse käigus ilmnenud lisatööd tegemata jätta, aga siis poleks objekt tähtajaks valminud.

Autor: ÄP

Hetkel kuum