Peep Sooman • 28. veebruar 1999 kell 22:00

ERA Liisingu uus omanik endiselt saladuses

ERA Pank ei ole seni avalikustanud liisingufirma uue omaniku nime. ERA Panga omanik ja nõukogu esimees Andres Bergmann ei soostunud reedel sellel teemal suhtlema, kuid tema assistendi väitel on Bergmann nõus lähemalt müüki kommenteerima täna.

ASi Ühisliising juhatuse esimees Marek Puidak ütles, et tema andmetel pole ERA Liisingu uus omanik mõni teine liisingufirma. «Tõenäoliselt pole see ka välisfirma,» lausus Puidak. Väidetavalt on liisingufirma ostja mõni ERA Panga võlausaldaja, kes liisinguportfelli ülevõtmisel tahab saada raha tagasi, sõnas Puidak.

Eesti liisinguühingute liidu tegevdirektor Reet Hääl ütles reedel, et ta ei saa öelda, kas ERA Liisingu ostis mõni teine Eesti liisingufirma. «Ma tean, kes on ERA Liisingu ostja, aga ma ei ütle seda,» lausus ta.

Panga juhatuse esimees Jaak Kiiker ütles eelmisel nädalal BNSile, et pank tehingu hinda ei avalikusta, kuid pank teenis firma müügist 3 miljonit krooni. Kiikeri sõnul müüdi liisingufirma ühele suure käibega tuntud Eesti ettevõttele, kelle juured võivad asuda Tartus. Kiiker kinnitas, et Eesti Pank on tehingu heaks kiitnud.

22. jaanuaril sõlmisid moratooriumi all oleva ERA Panga grupi firmad ERA Liisingu müügilepingu seni avalikustamata firmaga. Tehing jõustus 12. veebruaril, kui uus omanik kanti aktsiaraamatusse.

Hetkel kuum