9. märts 1999 kell 22:00

Komercbanka ei kaota lootust

Pühapäeval peatas Läti Pank RKB tegevuse, märkides et pank ei suuda täita oma võlakohustusi ning aktsionärid ja kreeditorid ei ole rakendanud meetmeid panga omakapitali suurendamiseks.

Lätis suuruselt viienda bilansimahuga pangalt RKB pangandustegevuse litsentsi ära võetud ei ole ning tal on võimalus jätkata seniste aktsionäride ja potentsiaalse strateegilise investoriga läbirääkimisi täiendavate investeeringute saamiseks, et taastada panga maksevõime.

RKB suurimad aktsionärid on Euroopa arengupank EBRD (23,07% aktsiaid), Vista Capital Corporation LLC/Development Capital (19,75 protsenti), Swedfund (11,64 protsenti), Orchard Finance Limited (9,77%).

Muu hulgas on RKB arutanud investeerimisvõimalusi Soome Leonia pangaga, kuid Soome pank ei ole mingit investeerimisotsust teinud, ütles Leonia pressiesindaja Matti Virpanen. Leonial on esindus Moskvas ja Tallinnas.

Virpanen ei osanud öelda, kas Komercbanka tegevuse praegune peatamine võib avaldada mõju võimalikule investeerimisotsusele. Samuti ei soostunud ta avaldama Leonia ja Komercbanka kõneluste üksikasju.

Skandinaavia maade pangad on viimasel ajal olnud Lätis aktiivsed.

Nende kätte on läinud kas täielikult või osaliselt Latvijas Investiciju banka, Latvijas Unibanka ja Hansabank-Latvija.

Autor: BNS

Hetkel kuum