Kadi Heinsalu • 10. märts 1999 kell 22:00

Grupierandid valitsuses nädala pärast

Nn grupierandite määrus peab kehtima hakkama 1. aprillil, vastasel korral muutuvad kõik konkurentsivabadust piiravad turustus- ja ostu-müügilepingud konkurentsiseadusega vastuolus olevaks ja ametil on õigus ettevõtet trahvida või keelata lepingu kasutamine.

Konkurentsiameti asedirektor Aini Proos ütles, et valitsus lükkas määruse vastuvõtmise sellelt nädalalt järgmise peale, sest justiitsministeeriumil oli ühtteist täpsustada.

Seni pole ükski ettevõtja oma turustus- või müügilepinguid konkurentsiametis kooskõlastamas käinud. Grupierandit peaks taotlema monopoolses seisundis olev ettevõtja või selline ettevõtja, kes ainsana turustab Eestis mingit kaubamärki.

«Kui valitsus enne aprilli määrust heaks kiita ei jõua, siis osutuvad paljud lepingud seadusega vastuolus olevaks ja me peame hakkama tegutsema,» nentis Proos.

«Asi pole kiusamises, aga kui konkurendid esitavad kontrollimise kohta taotluse, siis meil pole õigust ära öelda. Konkurendid saavad sellega nii hea asja kätte, millega võivad seljatada nii mõningaidki ettevõtteid.»

Hetkel kuum