28. märts 1999 kell 22:00

Svyturys Carlsbergile

Carlsberg tegi ettepaneku osta 10litise nominaaliga aktsiad turuhinnast tunduvalt kallimalt ehk hinnaga 107 litti, kui aktsionäridele dividende ei maksta, ütles firma peadirektor Algimantas Stanaitis.

Carlsberg alandas hinna 106 litile, kui Svyturys otsustas maksta dividendideks 1,29 litti aktsia pealt ehk ühe liti pärast maksude mahaarvamist. 77% koosolekul osalenud aktsionäridest ehk 61% ettevõtte omanikest otsustas müüa aktsiad Carlsbergile. Taani investor on huvitatud kontrollpaki omandamisest ning tahab teha väärtpaberikomisjonile ametliku ettepaneku kõigi aktsiate ostmiseks. Taani firma tahab saada oma kontrolli alla vähemalt 67% Klaipeda õlletootja aktsiatest.

Svyturyse aktsiate hind on sellel nädalal liikunud 59--62 liti vahel.

Autor: BNS

Hetkel kuum