ÄP fototoimetus • 12. aprill 1999 kell 22:00

Soome võit margariinisõjas

Unilever nõudis, et Raisio loobuks kasutamast margariinikaubamärki Benecol Beneluxi maade turul. Unilever on seisukohal, et tarbijad ajavad sarnaste nimedega Unileveri margariini Becel ja Raisio Benecoli lihtsalt segamini. Unileveri advokaat põhjendas üksikasjalikult, miks Benecol sealsel turul probleeme tekitab. Eelkõige on küsimus nime sarnasuses, kuid hollandlastele ei meeldinud ka soomlaste margariini pakend, mis olevat liiga sarnane Beceli pakendiga.

Kohtuotsuse alusel ei ole aga Benecol ja Becel täiesti kõrvutatavad tooted ning segiajamist takistab ka hinnavahe. Benecol tuleb Beneluxi turule kolm korda kallimana kui Beceli margariinid seal praegu on. Ka toodete nimi ei ole kohtu arvates liiga sarnane.

Unilever on lubanud edasi kaevata kõrgemasse kohtusse.

Autor: ÄP

Hetkel kuum