• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Raamat käsikirjast müügini

  Moorlat alustas raamatute kirjastamist kolm aastat tagasi. Vaatasime, et kui trükkida midagi eriti pole, on otstarbekas ise raamatuid kirjastama hakata, põhjendab ta kirjastuse Hotger moodustamist. Hotgeri nime all ilmuvad lasteraamatud ning tõlkekirjandus. Neist tuntumad on Robert Ludlumi põnevikud.
  Uue kaubamärgiga Tänapäev tegeleb Paketi kirjastuse juht Tiina Tammer. «Tänapäeva nime all üllitame kaasaegset dokumentalistikat ja publitsistikat,» räägib Tammer. «Eesmärk on avaldada Eesti autorite originaalloomingut ja väärttõlkeid.»
  Üks Tänapäeva esikraamatuid, Lennart Meri 70. juubeliks ilmunud «Meie Lennart» lööb müügirekordeid. Sellest ilmus kolmas trükk ja aasta lõpuks on müüdud ligi 10 000 eksemplari.
  Peale kirjastuse käivitas Moorlat müügifirma Raamatuvaramu. «Hoiame kokku kopsakad vahendustasud,» selgitab ta hulgifirma teenusest loobumist.
  Kirjastajatel on kurbi kogemusi hulgifirmadega, kes võtavad raamatud müüki, müüvad need maha, ajavad firma pankrotti ning jätavad kirjastajad rahata. Eelmisel kuul pankrotistus üks suuremaid hulgifirmasid, omaaegse raamatukaubastu õigusjärglane AS Raamatulevi. Pea kõik kirjastused on olude sunnil hakanud ise raamatute kaubastamisega tegelema.
  Tallinna trükikoda Iloprint alustas täisteenuse osutamist vastupidises järjekorras, räägib Iloprindi juhataja Rain Kaarma. «Kõigepealt oli kirjastus Ilo, kes asutas trükikoja Iloprint ning moodustas müügiosakonna.»
  Tartu trükikoja Greif tootmisdirektori Gunnar Kalajase sõnul ei kavatse nemad endale võtta kirjastuse funktsiooni. «Me ei näe mõtet tegeleda autoriõiguste ostmisega,» põhjendab Kalajas.
  Greif oli esimene trükikoda Eestis, kes seitse aastat tagasi alustas raamatute hulgimüügiga ning aasta hiljem avas esimese raamatupoe. Praegu on Greifil Tartus kolm raamatukauplust.
  Moorlati perele kuuluv firma alustas 1991. aastal Mustamäel Mistra endises laborihoones renditud trükimasinaga. Suuruselt kolmandaks-neljandaks raamatutrükikojaks kasvanud Paketis töötab 30 inimest ning üle 10 lepingulise töötaja.
  Firma möödunud aasta käive oli veidi alla 10 miljoni krooni, kasum pool miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaitsta tuleb Ukraina maad, mitte Putini nägu
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsionärid kinnitasid dividendi
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Väikeste linnade uued arendused langevad surve alla
Arendajad ja kinnisvaraekspert leiavad, et kiire hinnatõus Tallinnas ei anna hoogu korterelamute kerkimisele väikestes linnades – pigem hakkab see peatuma. Samas ei ole kõik seda meelt ja julgevad uusi arendusi püstitada.
Arendajad ja kinnisvaraekspert leiavad, et kiire hinnatõus Tallinnas ei anna hoogu korterelamute kerkimisele väikestes linnades – pigem hakkab see peatuma. Samas ei ole kõik seda meelt ja julgevad uusi arendusi püstitada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.