21. aprill 1999 kell 22:00

Telekomi juhte pole kavas vahetada

Eesti Telekomi suurosaniku, Telia AB esindaja Eestis Mart Nurk ütles, et Telial pole olnud kavas Eesti Telekomi juhatuse esimeest Toomas Sõmerat ega Eesti Telefoni tegevjuhti Jaan Männikut välja vahetada.

Ka teise Telekomi osanikfirma Sonera infojuht Jari Jaakkola ütles, et tema teada ei ole plaanis Eesti Telekomi juhtide kallale asuda.

ASi Eesti Mobiiltelefon nõukogu esimees Matti Makkonen sõnas samuti, et Sonera on rahul Telekomi juhtide tööga ega soovi neid välja vahetada. «Olen kursis sellega, et poliitikatandril käib võitlus, et teede- ja sideminister soovib Tallinna Sadama juhti välja vahetada, kuid ma ei tea, et ta Eesti Telekomi kallale tahaks asuda,» rääkis Makkonen.

Eesti Telekomi nõukogu esimehe Ülo Jaaksoo sõnul pole samuti olnud kellegagi juttu mõne juhi väljavahetamise osas. «Ma ei usu üldse, et Telekomi juhtide kallale minnakse,» ütles ta.

Jaaksoo sõnul on täna kavas kinnitada ettevõtte eelmise aasta majandustulemused ning valmistuda Eesti Telekomi aktsionäride üldkoosolekuks. Nõukogu koosolekul ei ole plaanis juhtide tagandamist arutada, kinnitas ta.

«Ma ei usu üldse, et minnakse Eesti Telekomi juhtide kallale,» lausus Jaaksoo.

Eesti Telekomi restruktureerimine jõudis lõpule eelmise nädala lõpus. Sonerale ja Teliale kuulub kokku 46,5% Eesti Telekomi aktsiatest. Eesti Telekomi eelmise aasta konsolideeritud käive oli 2,89 miljardit krooni ja kasum 318,16 mln krooni, mis on üle 40% enam kui aasta varem.

Autor: Sten A. Hankewitz

Hetkel kuum