• Jaga lugu:
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Regatt tundub vaid kaugelt ahvatlevana

    Tallinn Merivälja tee 1
    avatud P?N kl 12?24, R?L kl 12?02
    100 kohta 20kohaline banketisaal
    R?L kl 20.30?00.30 elav muusika
     
    Külalise hinnang 10 punkti süsteemis
    teenindus -- 8
    toiduvalik -- 6
    hinna ja kvaliteedi suhe -- 5
    joogivalik -- 7
    kiirus -- 9
    interjöör -- 9
    KOKKU: 41
    Kui Krediidiinfo tegevdirektor Veiko Meos oleks Regati omanik, ei laseks ta välisuksel riietehoiu eest viielist küsida. 200kroonist praadi pakkuv restoran sellest vaevalt tõhusat lisa teenib. Ja stiilitaotlusena see vähemalt praegu ei tundu.
    Oleme kuulnud, et Regatis pakuvad silmarõõmu uhked akvaariumid kirevate kaladega. See pidavat olema põhjus, miks tasub Regatti minna. Ootus on suur. Esmamulje vaid mõned kuud Pirital avatud restoranist sunnib aga üksteisele küsivalt otsa vaatama. Juba välisukse kõrvalt piiludes tundub fuajee kahvatult lage, nagu algaks remont. Katteta aknast paistab tühi garderoob. Ilusad akvaariumikalad siiski on. Nad jäävad tõesti pikemaks meelde.
    Ruumi praegune lahendus meenutab Meosele kunagist menupaika Regati baari. Saali keskel on reelinguga eraldatud tantsuplats. «Kui tegemist on taotlusliku vana Regati matkimisega, hindaksin sisekujunduse 7 punktiga, kui aga mitte, siis üle 5 punkti ei annaks,» tunnistab Meos.
    Õnneks oskab Meos igast asjast positiivset leida, pöörates õigustatult tähelepanu, et Regatt on tõenäoliselt ainus restorani mõõtu restoran, kus õhtul üle 30aastased elava ansamblimuusika saatel tantsida saavad. Eks punased toolid-diivanid ja sinised lauakattedki sobivad rohkem õhtusesse valgusse.
    Kelner on sümpaatselt viisakas, soovitab diivaniäärset lauda. Tõesti mugav. Närtsinud joogikaardi sisu jätab külalisele hea mulje. Veinivalik on mitmekesine, nimetustele on lisatud ka jookide lühikirjeldus. Toiduvalikus täheldab Meos prantsuspärasust.
    Kuna tagasihoidlik kelner aktiivne soovitaja pole, seame toitule kriteeriumiks põnevuse. Veiko Meos tellib eelroogadest kalleima, konnakoivad ja teod küüslauguvõiga (125 kr), põhiroaks kelneri soovitusel estragoni paneeringus sealiha sinihallitusjuustukastmega (145 kr). Mina riskin kalapüreesupiga Regatt (39 kr) ja grillitud lõhega tilli-koorekastmes (165 kr). Ahvatlevale ahjujuustule murakamoosiga (69 kr) ütleme selge ei.
    Teenindus on kiire. Kogemustega konnakoiva- ja teosööjana kiidab Veiko Meos koivad heaks, ka konservtigudest on tehtud parim. Minagi olen punase mõõdukalt maitsestatud kalasupiga rahul. Täit mõnu tunneme eelroogadest muidugi alles siis, kui siiralt ehmunud kelner Meose palvel meile ka leiva, saia ja soolatopsi toob.
    Põhiroogade salatilisandi suhtes oleme ühel meelel -- äravahetamiseni sarnane tomati, kurgi, porgandi ja lehtsalati ports on juba ammu ära tüüdanud. Miks ei võiks anda kliendile salatilaua näol võimalust endale ise rohelist valida, küsib Meos õigustatult.
    Prae endaga on õnne rohkem minul. Grillitud lõhe, mis koguselt mõeldud tõsisele näljakustutajale, on meeldivalt mahe, tilli-koorekaste sametiselt pehme. Veiko Meos kiidab sinihallitusjuustukastet. Paraku maitsebki õhuke sealihalõik täpselt seni, kuniks jagub kastet. Liha üksi on liiga kuiv.
    Kui Veiko Meos peaks kunagi Regatti tagasi sattuma, siis eelistaks ta õhtust tantsuaega. Sama kvaliteediga roogi saab märksa madalama hinnaklassiga meeldivates söögikohtades. Ühtegi magnetit Veiko Meos Regatis ei avastanud.
    peakokk | ivarpolder | Ivar Põlder | restoran Regatt
    Millest lähtute menüü koostamisel?
    Regati menüü on kollektiivne looming -- see pandi kokku kambavaimuga kõigi nelja koka panusega. Ühegi konkreetse maa kööki pole aluseks võetud. Esindame nn klassikalist Euroopa kööki, pidades silmas, et toidukaardil oleks nii erinev liha kui ka kalaroad.
    Regati uhkuseks võib pidada estragonis paneeritud sealiha, samuti lambafileed, mida pakume soojade aedviljade ja tomati-meekastmega. Eestlased armastavad lambaliha, kuid söögikohtades pakutakse seda vähe. Nõutud on ka kalatoidud, grillitud lõhe.
    Suurejoonelisele menüüvahetusele pole me mõelnud. Eelistame jooksvalt asendada roogi, mis tunduvad klientide tähelepanu vähem köitvat. Praeguseks oleme võrreldes restorani avamisaegse toidukaardiga teinud muutusi salatite ja eelroogade nimekirjas.
    Regati suure saali keskel asuvat korralikku parketist tantsupõrandat ääristavad 2?10kohalised lauad.
    Punasel aknaäärsel diivanil akvaariumi kõrval sealiharooga mekkides tunnistab Veiko Meos, et akvaarium pole tema jaoks siiski piisav argument, miks kindlas restoranis tihedalt käia.
    Kuldpruunid kartulikroketid sobivad sinihallitusjuustu kastmes ja estragoni paneeringus sealiha juurde.
    restoran Carina
    Pirita tee 26e
    avatud iga päev 12--24
    250 kohta
    info tel 6 41 91 75
    pubi-kohvik La Ferme
    Pirita tee 20
    avatud 24 tundi
    50 kohta
    info tel 23 84 94
    restoran Flamingo
    Merivälja tee 5
    avatud P--T kl 12--24,
    K--N kl 12--03,
    R--L kl 12--05
    80 kohta
    info tel 6 30 01 23
    Jussi õlletuba
    Viimsi, Liilia tee 2
    avatud iga päev kl 12--24
    200 kohta koos terrassi ja hooviga
    2. korrusel 25kohaline eraldatud saal,
    4kohaline rõdutuba,
    35kohaline saal
    info tel 23 86 96
    baar Amring
    Kloostrimetsa tee 56a
    avatud iga päev kl 12--23
    40 kohta, 2 saali
    info tel 23 72 68
    restoran Galaxy
    Kloostrimetsa tee 58a
    avatud iga päev kl 13--02
    70 kohta
    elav muusika
    N--L kl 20 sissepääs kuni kl 18 35 krooni, hiljem 50 krooni
    info tel 23 82 50
    restoran Katamaraan
    Regati pst 1 Pirita hotellis
    avatud kl 07--23, h/s kl 07--10
    600 kohta (koos kohvikuga)
    erinevad paigutusvõimalused
    info tel 6 39 80 76
    restoran Lembitu
    Kloostri tee 6
    avatud iga päev kl 12--24
    110 kohta
    4--40kohaline eraldatuse võimalus
    elav muusika R--L kl 20--23
    iga päev kl 13--15.30 klaveril Tõnu Naissoo
    samas kohvik Anna 35 kohta, salatibaar
    info tel 23 21 32
    restoran Ecoland
    Randvere tee 115
    avatud iga päev kl 12--24
    40 kohta+banketisaal
    info tel 6 05 19 80
    Ulla pubi
    Merivälja tee 24
    Pirita kaupluse hoones
    avatud P--N kl 11--01, R--L alates kl 11
    80 kohta
    presidendi sviit 20 kohta
    elav muusika R--L kl 22
    info tel 23 75 38
    Jaga lugu:
  • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Vanglaleival Hubert Hirve varju nähakse jätkuvalt restoraniäris
Kohtu hinnangul on hoolimata aastaid kestnud eelvangistusest säilinud ettevõtja Hubert Hirve kontroll restoraniäris, mis hiljuti kesta vahetas.
Kohtu hinnangul on hoolimata aastaid kestnud eelvangistusest säilinud ettevõtja Hubert Hirve kontroll restoraniäris, mis hiljuti kesta vahetas.