Regatt tundub vaid kaugelt ahvatlevana

Tallinn Merivälja tee 1

avatud P?N kl 12?24, R?L kl 12?02

100 kohta 20kohaline banketisaal

R?L kl 20.30?00.30 elav muusika

 

Külalise hinnang 10 punkti süsteemis

teenindus -- 8

toiduvalik -- 6

hinna ja kvaliteedi suhe -- 5

joogivalik -- 7

kiirus -- 9

interjöör -- 9

KOKKU: 41

Kui Krediidiinfo tegevdirektor Veiko Meos oleks Regati omanik, ei laseks ta välisuksel riietehoiu eest viielist küsida. 200kroonist praadi pakkuv restoran sellest vaevalt tõhusat lisa teenib. Ja stiilitaotlusena see vähemalt praegu ei tundu.

Oleme kuulnud, et Regatis pakuvad silmarõõmu uhked akvaariumid kirevate kaladega. See pidavat olema põhjus, miks tasub Regatti minna. Ootus on suur. Esmamulje vaid mõned kuud Pirital avatud restoranist sunnib aga üksteisele küsivalt otsa vaatama. Juba välisukse kõrvalt piiludes tundub fuajee kahvatult lage, nagu algaks remont. Katteta aknast paistab tühi garderoob. Ilusad akvaariumikalad siiski on. Nad jäävad tõesti pikemaks meelde.

Ruumi praegune lahendus meenutab Meosele kunagist menupaika Regati baari. Saali keskel on reelinguga eraldatud tantsuplats. «Kui tegemist on taotlusliku vana Regati matkimisega, hindaksin sisekujunduse 7 punktiga, kui aga mitte, siis üle 5 punkti ei annaks,» tunnistab Meos.

Õnneks oskab Meos igast asjast positiivset leida, pöörates õigustatult tähelepanu, et Regatt on tõenäoliselt ainus restorani mõõtu restoran, kus õhtul üle 30aastased elava ansamblimuusika saatel tantsida saavad. Eks punased toolid-diivanid ja sinised lauakattedki sobivad rohkem õhtusesse valgusse.

Kelner on sümpaatselt viisakas, soovitab diivaniäärset lauda. Tõesti mugav. Närtsinud joogikaardi sisu jätab külalisele hea mulje. Veinivalik on mitmekesine, nimetustele on lisatud ka jookide lühikirjeldus. Toiduvalikus täheldab Meos prantsuspärasust.

Kuna tagasihoidlik kelner aktiivne soovitaja pole, seame toitule kriteeriumiks põnevuse. Veiko Meos tellib eelroogadest kalleima, konnakoivad ja teod küüslauguvõiga (125 kr), põhiroaks kelneri soovitusel estragoni paneeringus sealiha sinihallitusjuustukastmega (145 kr). Mina riskin kalapüreesupiga Regatt (39 kr) ja grillitud lõhega tilli-koorekastmes (165 kr). Ahvatlevale ahjujuustule murakamoosiga (69 kr) ütleme selge ei.

Teenindus on kiire. Kogemustega konnakoiva- ja teosööjana kiidab Veiko Meos koivad heaks, ka konservtigudest on tehtud parim. Minagi olen punase mõõdukalt maitsestatud kalasupiga rahul. Täit mõnu tunneme eelroogadest muidugi alles siis, kui siiralt ehmunud kelner Meose palvel meile ka leiva, saia ja soolatopsi toob.

Põhiroogade salatilisandi suhtes oleme ühel meelel -- äravahetamiseni sarnane tomati, kurgi, porgandi ja lehtsalati ports on juba ammu ära tüüdanud. Miks ei võiks anda kliendile salatilaua näol võimalust endale ise rohelist valida, küsib Meos õigustatult.

Prae endaga on õnne rohkem minul. Grillitud lõhe, mis koguselt mõeldud tõsisele näljakustutajale, on meeldivalt mahe, tilli-koorekaste sametiselt pehme. Veiko Meos kiidab sinihallitusjuustukastet. Paraku maitsebki õhuke sealihalõik täpselt seni, kuniks jagub kastet. Liha üksi on liiga kuiv.

Kui Veiko Meos peaks kunagi Regatti tagasi sattuma, siis eelistaks ta õhtust tantsuaega. Sama kvaliteediga roogi saab märksa madalama hinnaklassiga meeldivates söögikohtades. Ühtegi magnetit Veiko Meos Regatis ei avastanud.

peakokk | ivarpolder | Ivar Põlder | restoran Regatt

Millest lähtute menüü koostamisel?

Regati menüü on kollektiivne looming -- see pandi kokku kambavaimuga kõigi nelja koka panusega. Ühegi konkreetse maa kööki pole aluseks võetud. Esindame nn klassikalist Euroopa kööki, pidades silmas, et toidukaardil oleks nii erinev liha kui ka kalaroad.

Regati uhkuseks võib pidada estragonis paneeritud sealiha, samuti lambafileed, mida pakume soojade aedviljade ja tomati-meekastmega. Eestlased armastavad lambaliha, kuid söögikohtades pakutakse seda vähe. Nõutud on ka kalatoidud, grillitud lõhe.

Suurejoonelisele menüüvahetusele pole me mõelnud. Eelistame jooksvalt asendada roogi, mis tunduvad klientide tähelepanu vähem köitvat. Praeguseks oleme võrreldes restorani avamisaegse toidukaardiga teinud muutusi salatite ja eelroogade nimekirjas.

Regati suure saali keskel asuvat korralikku parketist tantsupõrandat ääristavad 2?10kohalised lauad.

Punasel aknaäärsel diivanil akvaariumi kõrval sealiharooga mekkides tunnistab Veiko Meos, et akvaarium pole tema jaoks siiski piisav argument, miks kindlas restoranis tihedalt käia.

Kuldpruunid kartulikroketid sobivad sinihallitusjuustu kastmes ja estragoni paneeringus sealiha juurde.

restoran Carina

Pirita tee 26e

avatud iga päev 12--24

250 kohta

info tel 6 41 91 75

pubi-kohvik La Ferme

Pirita tee 20

avatud 24 tundi

50 kohta

info tel 23 84 94

restoran Flamingo

Merivälja tee 5

avatud P--T kl 12--24,

K--N kl 12--03,

R--L kl 12--05

80 kohta

info tel 6 30 01 23

Jussi õlletuba

Viimsi, Liilia tee 2

avatud iga päev kl 12--24

200 kohta koos terrassi ja hooviga

2. korrusel 25kohaline eraldatud saal,

4kohaline rõdutuba,

35kohaline saal

info tel 23 86 96

baar Amring

Kloostrimetsa tee 56a

avatud iga päev kl 12--23

40 kohta, 2 saali

info tel 23 72 68

restoran Galaxy

Kloostrimetsa tee 58a

avatud iga päev kl 13--02

70 kohta

elav muusika

N--L kl 20 sissepääs kuni kl 18 35 krooni, hiljem 50 krooni

info tel 23 82 50

restoran Katamaraan

Regati pst 1 Pirita hotellis

avatud kl 07--23, h/s kl 07--10

600 kohta (koos kohvikuga)

erinevad paigutusvõimalused

info tel 6 39 80 76

restoran Lembitu

Kloostri tee 6

avatud iga päev kl 12--24

110 kohta

4--40kohaline eraldatuse võimalus

elav muusika R--L kl 20--23

iga päev kl 13--15.30 klaveril Tõnu Naissoo

samas kohvik Anna 35 kohta, salatibaar

info tel 23 21 32

restoran Ecoland

Randvere tee 115

avatud iga päev kl 12--24

40 kohta+banketisaal

info tel 6 05 19 80

Ulla pubi

Merivälja tee 24

Pirita kaupluse hoones

avatud P--N kl 11--01, R--L alates kl 11

80 kohta

presidendi sviit 20 kohta

elav muusika R--L kl 22

info tel 23 75 38

Hetkel kuum