Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  A.O. Imbi jätkab Ühispangalt 52 mln nõudmist

  Kuude kaupa veninud kohtuasja eelistung toimub täna.
  A.O. Imbit esindav advokaat Kalev Bachmann ütles eile, et hageja loodab eelistungi ülekasvamist istungiks, et kohus saaks pikale veninud asja sisuliselt arutama hakata.
  Seni on kohtuasi, milles AS A.O. Imbi taotleb Ühispangalt 52,4 miljonit krooni, pidevalt edasi lükkunud kostja puudumise tõttu.
  Bachmann märkis, et Ühispanga süül on asja arutelu veninud. «Meie oleme huvitatud nõude sisulisest menetlemisest,» lisas advokaat.
  Ka kinnitas Bachmann, et pooled pole püüdnud saavutada kohtuvälist kokkulepet ning selleteemalisi läbirääkimisi pole peetud.
  A.O. Imbi taotleb kohtu kaudu Ühispangalt NSV Liidu välismajanduspanka jäänud raha, mida koos intressidega on 52,4 miljonit krooni.
  Tartu ärimehe Vambola Kolbakovi firma esitas teistkordselt hagi Ühispanga vastu mullu kevadel pärast seda, kui oli end pankrotistunuks tunnistanud.
  A.O. Imbi on arvestanud algsele 3,26 miljoni USA dollari ehk 46,7 miljoni krooni suurusele nõudele juurde 691 000 dollarit intresse.
  Ühispank ei ole nõuet tunnistanud, leides, et A.O. Imbi peab selle välja nõudma riiklikult VEB Fondilt, kuna on esinenud hagejana ka VEB Fondi vastu.
  Kohtu eelistung on alates mullu kevadest mitu korda edasi lükkunud Ühispanga esindaja puudumise tõttu mitmesugustel põhjustel.
  A.O. Imbi kinnitab, et nõue NSV Liidu välismajanduspanga (VEB) vastu tuli üle Ühispanka pärast Balti Ühispanga kadumist Põhja-Eesti Panga kaudu.
  A.O. Imbi omandas nõude ASilt Erkers, mille kohus on otsustanud samuti protsessi kaasata. Veel kaasab kohus protsessi kolmanda isikuna VEB Fondi.
  Võla tagasisaamise lootuses iseenda algatusel pankrotistunud A.O. Imbi käib sama asja pärast Ühispangaga kohut juba teist korda. Kahe aasta eest saavutas A.O. Imbi esimese astme kohtus endale soodsa lahenduse, ent loobus enne ringkonnakohtu istungit oma hagist.
  Kolbakov väitis toona, et oli nõus hagi tagasi võtma vaid seetõttu, et Ühispank lubas pangapoolsed kohustused A.O. Imbi ees täita. Ühispank väitis omakorda, et pole A.O. Imbile mingeid lubadusi andnud.
  Ajakirjanduse väitel loobus Kolbakov kohtuasjast, sest Ühispank pakkus talle altkäemaksu.
  Endine NSV Liidu välismajanduspank külmutas 1991. aasta lõpul ja 1992. aasta algul oma arvetel 67 miljonit USA dollarit Eesti klientide raha. VEB käsitles Eesti firmade pankajäänud raha kui Eesti NSV osalust NSV Liidu riigivõla tasumises.
  Eesti firmade nõudeid koondav VEB Fond on üritanud neid müüa. Läbirääkimised endise NSV Liidu välismajanduspangaga pole aastate jooksul andnud mingeid tulemusi.
  Suurimad nõuded VEBi vastu on valitsusel, Eesti Pangal ja AS Balti Ühispangal.
  Autor: BNS
 • Hetkel kuum
Tele2 Eesti lahkuv juht: nõksud, millega avada töötajate täielik potentsiaal
Kui juhid armastavad seda, mida nad teevad, ja arendavad end järjepidevalt, siis suudavad nad ka oma inimesi kuulata, kirjutab Tele2 Eesti juhi kohalt edasi liikuv Chris Robbins. Ta annab ka mitu lugemissoovitust.
Kui juhid armastavad seda, mida nad teevad, ja arendavad end järjepidevalt, siis suudavad nad ka oma inimesi kuulata, kirjutab Tele2 Eesti juhi kohalt edasi liikuv Chris Robbins. Ta annab ka mitu lugemissoovitust.
Eesti näeb pitsaindeksis välja kena keskmik
Eelmise aasta detsembris maksid poest ostetud pizza ja quiche Euroopa Liidus keskmiselt 16% rohkem kui aasta varem, näitavad Eurostati andmed.
Eelmise aasta detsembris maksid poest ostetud pizza ja quiche Euroopa Liidus keskmiselt 16% rohkem kui aasta varem, näitavad Eurostati andmed.
Nordecon jätkab kahjumis tegutsemist
Tallinna börsil noteeritud Nordecon jäi taas kord aasta kokkuvõttes kahjumisse. 2022. aasta eest kujunes Nordeconi kahjumiks 1,44 miljonit eurot. Aasta varem oli ehitusettevõtte kahjum 5,5 miljonit eurot.
Tallinna börsil noteeritud Nordecon jäi taas kord aasta kokkuvõttes kahjumisse. 2022. aasta eest kujunes Nordeconi kahjumiks 1,44 miljonit eurot. Aasta varem oli ehitusettevõtte kahjum 5,5 miljonit eurot.
Reaalajas börsiinfo
Viljandisse kohviku rajanud pere korjab miinust, aga naudib nii et vähe pole
Saade „Äri Eestimaal“ käib seekord külas Viljandi pereettevõttel KoduKOHVIK. Hubase kohviku ja elustiilipoe taga seisab pere, kelle liikmed teenivad oma igapäevast leiba hoopiski teistel erialadel: pereema Reet Teng ja üks tema tütar proviisorina, teine tütar ja minia hambaarstidena, poeg tegutseb põllumajanduses ja väimehed ehitussektoris.
Saade „Äri Eestimaal“ käib seekord külas Viljandi pereettevõttel KoduKOHVIK. Hubase kohviku ja elustiilipoe taga seisab pere, kelle liikmed teenivad oma igapäevast leiba hoopiski teistel erialadel: pereema Reet Teng ja üks tema tütar proviisorina, teine tütar ja minia hambaarstidena, poeg tegutseb põllumajanduses ja väimehed ehitussektoris.
Tele2 Eesti lahkuv juht: nõksud, millega avada töötajate täielik potentsiaal
Kui juhid armastavad seda, mida nad teevad, ja arendavad end järjepidevalt, siis suudavad nad ka oma inimesi kuulata, kirjutab Tele2 Eesti juhi kohalt edasi liikuv Chris Robbins. Ta annab ka mitu lugemissoovitust.
Kui juhid armastavad seda, mida nad teevad, ja arendavad end järjepidevalt, siis suudavad nad ka oma inimesi kuulata, kirjutab Tele2 Eesti juhi kohalt edasi liikuv Chris Robbins. Ta annab ka mitu lugemissoovitust.
Nordeconi ehitusdivisjoni juht: pole põhjust arvata, et ehitusmaterjalide hinnad langevad
Selleks, et hinnad liiguksid tagasi sõjaeelse ajastu tasemele, peaks kogu sektorile mõjuma mingi seninägematu surve koos seninägematu tehnilise võimalusega. Asjaolusid arvestades on see ilmselt ebareaalne, kirjutab Nordeconi hoonete ehituse divisjoni juht Ats Janno.
Selleks, et hinnad liiguksid tagasi sõjaeelse ajastu tasemele, peaks kogu sektorile mõjuma mingi seninägematu surve koos seninägematu tehnilise võimalusega. Asjaolusid arvestades on see ilmselt ebareaalne, kirjutab Nordeconi hoonete ehituse divisjoni juht Ats Janno.
Äripäeva kujundused valiti Eesti paremate sekka
Meedialiidu kujunduskonkursi žürii valis välja 2022. aasta parimad kujundused, tuues esile kaks tööd Äripäevast.
Meedialiidu kujunduskonkursi žürii valis välja 2022. aasta parimad kujundused, tuues esile kaks tööd Äripäevast.

Olulisemad uudised

Eesti näeb pitsaindeksis välja kena keskmik
Eelmise aasta detsembris maksid poest ostetud pizza ja quiche Euroopa Liidus keskmiselt 16% rohkem kui aasta varem, näitavad Eurostati andmed.
Eelmise aasta detsembris maksid poest ostetud pizza ja quiche Euroopa Liidus keskmiselt 16% rohkem kui aasta varem, näitavad Eurostati andmed.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.