• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valitsus hindab võistlevat autoaktsiisi eelnõu

  Keskfraktsiooni koostatud mootorsõidukiaktsiisi seaduse muutmise eelnõu järgi väheneks nende sõidukite aktsiisimäär, mille mootori võimsus on 1000 kuni 2000 kuupsentimeetrit, sest need on enimkasutatavad. Samas aga suureneks eelnõu kohaselt vähemlevinud kuni 1000 kuupsentimeetri suuruse mootorimahuga sõidukite aktsiis.
  Keskerakonna eelnõu näeb ette ka veoautode, ka põllutöömasinate ja kuni kaheksa aasta vanuste autode aktsiisimäära vähendamist.
  Eelnõu järgi jääb endiselt kõrgeks üle 12 aasta vanuste autode aktsiis, mis soodustab vanemate ja keskkonnaohtlike autode järk-järgulist vähenemist.
  Ka valitsus kavatseb lähiajal esitada riigikogule mootorsõidukiaktsiise muutva eelnõu, mille töövariandi kohaselt alaneb üle 1000 kuupsentimeetrise mootori töömahuga sõidukite aktsiis. Alla liitrise mootorimahuga auto riikitoomisel tuleb valitsuse eelnõu järgi tasuda aktsiisi kaks krooni kuupsentimeetrilt senise ühe krooni asemel.
  Vanuse järgi odavnevad väljatöötatavate aktsiisimäärade järgi kuni viieaastased autod, vanematel autodel jääb aktsiisimäär vanuse kohta samaks kui 1. aprillis jõustunud seaduses.
  Valitsus on avaldanud lootust, et riigikogu võtab menetlusse ja seadustab autoaktsiiside muutmise veel enne suvepuhkust.
  Teravat kriitikat pälvinud sõiduki vanusest ja mootori võimsusest sõltuvad uued aktsiisid hakkasid kehtima tänavu 1. aprillil. Nende rakendamine muutis kallimaks vanemad, ent Eestis enam levinud autod ja tõstis oluliselt luksusautode hinda.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Heade tulemuste hooaeg jätkub: S&P tõusis viiendat päeva järjest
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.