ÄP fototoimetus • 27. aprill 1999 kell 22:00

Hollandi CSM Põhjala suurimaks magusatootjaks

Ostutehingust, mille väärtus on kuus miljardit krooni, teatati esmaspäeval, kui Huhtamäki katkestas ajutiselt oma aktsiatega kauplemise Helsingi börsil. Huhtamäki OY 19 miljardi krooni suurusest käibest moodustab Leaf 42%.

Leafil on maiustustevabrikud Soomes, Rootsis, Hollandis, Suurbritannias, Iirimaal, Itaalias ja Poolas, ühisfirma Indias.

CSM on rahvusvaheline toiduainete ja nende toorme -- pagaritööstustooraine, pakendatud toiduained, suhkrukondiitritooted, suhkur, piimhape ja selle komponendid -- valmistaja.

Firma juhatuse esimehe J. A. J. Vinki sõnul püüab CSM Leafi ostuga tõusta juhtpositsioonile just suhkrukondiitritoodete turul, sest CSMi vastavasse gruppi kuuluvad juba Põhjamaades tegutsev Malaco ja Beneluxi maades toimiv Red Band Venco. Leafi ostmisega saab CSM Põhjamaade suurimaks suhkrukondiitritoodete valmistajaks, mille mullune käive oli 31,2 mld krooni.

Huhtamäki koondab edaspidi oma tegevuse pakendite valmistamisele ja selle laiendamisele Polarcupis ja Sealrightis.

Autor: ÄP

Hetkel kuum