ÄP fototoimetus • 2. mai 1999 • 1 min
Jaga lugu:

Eesti võitleb tax-free eest

Reisilaevanduse ASi Hansatee nõukogu esimees Toivo Ninnas lausus, et ta pooldab Jürgensoni taotlust, sest põhiosa tema ettevõtte sissetulekust pärineb maksuvabast kauplemisest laevapoodides. Tax-free kadumisega Eesti laevadelt lakkaks praegune Soome turistide vool Tallinna, sest pileti hind kahekordistuks. Kahekümne igapäevase reisi asemel saaks Hansatee teha vaid neli reisi, mis tähendaks laevade mahamüümist ja sadade töötajate vallandamist.

Ninnas ütles, et Eesti laevafirmad vajavad tax-free õigust kuni kümne aasta jooksul pärast ühinemist ELiga. «Maksuvabastuse kadumise järel peab riik laevaliine doteerima,» lisas Ninnas. « Eesti on selleks liiga vaene.»

EL loobus mullu maksuvabastusest rahvusvaheliste reiside tollitsoonis tegutsevatele kauplustele, kuid lubas erandeid, nt Soomele kuuluvale Ahvenamaale.

Autor: ÄP

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt