• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Võltsriiete müüjad pihtide vahele

  «Muudatuste järel tarbijakaitseseaduses on tollil või politseil õigus pärast meiepoolset hinnangut võltsitud kaup selle maaletoojalt või müüjalt ära võtta,» ütles Nike'i Balti koolitusjuht Aivar Haller. «Merekeskuse kaubamajas Tallinnas on olnud kaks reidi ja mõlemal korral on erikonfiskeeritud võltsitud riideid,» lisas ta.
  Märtsis jäi Merekeskuse kaubamajas üks müüja võltsitud Adidase ja Nike'i riietega vahele, kuu aega hiljem tabati samas teine müüja. Mõlemalt müüjalt võeti kaup ära ja nad said trahvi 50 000 krooni.
  Halleri sõnul on need juhtumid esimesed selletaolised. «Võltskauba müüjaid pole lihtne tabada, sest nad on kogu aeg valvel ja ilmselt ka politseisüsteem lekib,» ütles ta.
  Võltsitud Adidase ja Nike'i kaubamärki kandvad rõivad jõuavad Eestisse Leedust, kus neid toodetakse. Kaupade lähteriigid on ka Bangkok või Lõuna-Korea.
  Kadaka turul kaubeldi eile kümnetes müügikohtades peamiselt Adidase kaubamärki kandvate spordirõivastega. Turul müüdavate rõivaste hind on keskmiselt kolm korda odavam kui originaalkaubal. Narmendavate kaubamärkidega Adidase ja Nike'i spordiriided olid enamuses pärit Koreast. Kauba müüjad kinnitasid, et tegemist on originaalkaubaga.
  Tarbijakaitseameti peadirektori asetäitja Enn-Toivo Annuk rääkis, et võltsriiete müügi vastu hakatakse samamoodi võitlema nagu piraatplaatidega. «Esimesed kaks võltskauba juhtumit on saanud lahenduse, edaspidi käime läbi kõik võltsriiete müügikohad,» lubas ta. «Enne seadusemuudatusi ei saanud me võltskauba müüjatele praktiliselt midagi teha,» lisas Annuk.
  Märtsist kehtima hakanud tarbijakaitseseaduse muudatuste järgi tohib politsei või tarbijakaitseamet müüjalt võltsitud kauba erikonfiskeerida, lisaks on kasvanud trahvid võltskauba müüjaile. Tabatud võltsriiete müüjat ootab trahv 50 000--100 000 krooni.
  Majanduspolitsei vaneminspektor Alo Aulik tunnistas, et võltsitud kaubamärgiga rõivaste müügiga võitlemine on olnud seni tagaplaanil võrreldes võitlusega piraatplaatide vastu. «Sellekohast ühtset üleriiklikku politseireidi pole olnud,» ütles Aulik. Tema sõnul oleks hea tulemus, kui ükski võltsriiete müügi juhtum jõuaks kiiresti kohtusse.
  Aivar Haller ei osanud hinnata, kui suur võiks olla võltsspordirõivaste müügimaht Eestis. Ta väitis, et võltsitud spordirõivaid müüakse Eestis rohkem kui originaaltooteid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Isegi head tulemused suruvad minu lõheinvesteeringut vee alla
Alles ma rõõmustasin, et rikastun koos Norra lõhemiljardäridega, kui juba sain reedel külma duši – minu portfelli kalakasvataja Lerøy Seafoodi eelmise nädala lõpus avaldatud esimese kvartali majandustulemused kukutasid aktsiat korraga peaaegu 10 protsenti. Ja seda hoolimata rekordilistest kvartalitulemustest ning kalakasvataja sõnul äärmiselt kõrgest roosa kala hinnast.
Alles ma rõõmustasin, et rikastun koos Norra lõhemiljardäridega, kui juba sain reedel külma duši – minu portfelli kalakasvataja Lerøy Seafoodi eelmise nädala lõpus avaldatud esimese kvartali majandustulemused kukutasid aktsiat korraga peaaegu 10 protsenti. Ja seda hoolimata rekordilistest kvartalitulemustest ning kalakasvataja sõnul äärmiselt kõrgest roosa kala hinnast.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Rootsi esitas taotluse NATOga liitumiseks
Rootsi valitsus otsustas esitada taotluse NATOga liitumiseks, ütles riigi peaminister Magdalena Andersson.
Rootsi valitsus otsustas esitada taotluse NATOga liitumiseks, ütles riigi peaminister Magdalena Andersson.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.