• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Finantsturud reageerisid positiivselt

  Kohe pärast uudise teatavaks tegemist tugevnes euro jõudsalt dollari suhtes ja saavutas kõrgeimaks kursiks 1,0842, mille järel see NATO jaheda reageeringu peale kohe jälle langes. Bostoni panga analüütik Paul Podolsky arvas, et alles lõplik rahu aitab eurol tugevaks saada ja tugevana püsida.
  Mäletatavasti oli Hiina saatkonna reedene ekslik tabamine tekitanud närvilisust Euroopa aktsiaturgudel ning mõnevõrra alandas aktsiate hindu. Frankfurdi börs kukkus 1,4%. Surve all oli ka Euroopa ühisraha.
  Kuid turgude positiivsetele ootustele vaatamata püsib NATO umbusklik ja teatas, et vägede osaline lahkumine teda ei rahulda ning et pommitamine lõpetatakse ainult juhul, kui Jugoslaavia peab täielikult kinni rahvusvahelisest rahuplaanist, mis eeldab Kosovost kõigi Jugoslaavia sõjaväe-, politsei- ja poolsõjaväeliste üksuste lahkumist ning põgenike naasmist koju rahvusvaheliste julgeolekujõudude kaitse all.
  Saksamaa on nimetanud Belgradi avaldust «propagandamanöövriks» ja USA «poolikuks abinõuks». Vaatlejate hinnangul püüab Jugoslaavia ära kasutada NATO surutud seisundit, mis on tingitud Hiina saatkonna õnnetust tabamisest, ja haarata diplomaatilist initsiatiivi.
  Suhete teravnemise tõttu USAga võib Hiina pääs maailma kaubandusorganisatsiooni (WTO) edasi lükkuda. Et seda ära hoida, korraldas Jaapan eile Tokyos nelja suure kaubandusjõu, Jaapani, USA, Kanada ja Euroopa Liidu läbirääkimised, kus püütakse otsida lahendust Hiinale pääsule WTOsse.
  Hiina peamised majandusajalehed püüdsid eile finantsturge rahustada, kui esmaspäevased NATO-vastased tänavameeleavaldused oli alandanud aktsiahindu Shanghai ja Shenzheni börsil, sest murelikud investorid pelgasid, et Hiina võib rakendada majandussanktsioone. Hiina keskpank esines avaldusega, mis oli mõeldud turgude rahustamiseks, ja lubas kuulduste levitajaid karmilt karistada. Muud Aasia börsid olid nädala algul suhteliselt rahulikud.
  Saksamaa kantsler Helmut Schröder sõitis eile omakorda Pekingisse ja püüdis veenda Hiina valitsust, et too ei hakkaks kättemaksuks ÜRO julgeolekunõukogus blokeerima rahvusvahelist Kosovo rahuplaani.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.