• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Wall Streeti haaras hirm inflatsiooni ees

  USA tarbijahinnaindeks kerkis aprillis eelmise kuuga võrreldes 0,7 protsenti, mis on kiireim tõus alates 1990. a oktoobrist. Siis tõi Lahesõda kaasa nafta hinna hüppelise tõusu. Oodatust enam -- 0,4% -- kiirenes ka nn tuuminflatsioon, mille arvestusest on energia ja toiduainete kõikuvad hinnad välja arvatud.
  Reedel avalikustatud andmed on maailma finantsturgude jaoks ühed olulisemad numbrid üldse. Märgid kasvavast inflatsioonist võivad sundida USA keskpanka oma praegust neutraalset intressipoliitikat muutma. Baasintresside tõstmine aitaks piirata tarbimist ja hinnatõusu ning vältida majanduse ülekuumenemise ohtu.
  Selline muutus tooks Wall Streetil tõenäoliselt kaasa suurema müügilaine. Investorite arvestuses on 6%-se tagatud tulususega valitsusvõlakirjad palju ohutum investeering kui ettevõtete aktsiad, mis on intressipoliitika muutustele tundlikumad.
  Dow Jones'i tööstusindeks langes reedel pärast avamist kiiresti enam kui 100 punkti, lõpetades päeva 193,87 punktise langusega. See toimus vaid päev pärast neljapäeval löödud uut rekordit, mil Dow ületas taas 11 000 punkti piiri.
  Siiski ei usu suurem osa analüütikuid, et USA intressipoliitikat koordineeriv avatud turu komitee oma homsel koosolekul intresse muutma ruttaks. Neid otsuseid tehakse siiski pikemas perspektiivis ning kindlasti mitte üksi ühe kuu tulemuste põhjal. Samas on inflatsioon majandusele üks peamisi ohte ning varasematel aegadel pole USA keskpank oma otsustega viivitanud.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Analüüs: negatiivsus kurnab Eesti puidutööstureid, on väsimise ja loobumise märke
Eesti ekspordi ühe alustala, puidutööstuse käekäiku iseloomustavad ühelt poolt head majandustulemused, ent teisalt valdkonna ebakindlusest kantud riskitegurid, kirjutab KPMG Balticsi tegevjuht ja vandeaudiitor Andris Jegers Äripäeva Infopanga puidutööstuse aastaraportile antud kommentaaris.
Eesti ekspordi ühe alustala, puidutööstuse käekäiku iseloomustavad ühelt poolt head majandustulemused, ent teisalt valdkonna ebakindlusest kantud riskitegurid, kirjutab KPMG Balticsi tegevjuht ja vandeaudiitor Andris Jegers Äripäeva Infopanga puidutööstuse aastaraportile antud kommentaaris.
PayPal lükkas Pinteresti ostujutud ümber
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
Õiguskomisjon toetab kaubanduse paindlikumaid töölepinguid
Riigikogu õiguskomisjon toetas tänasel istungil üksmeelselt töölepingu seadusesse muutuvtundide kokkulepete lisamist, mis loob võimaluse sõlmida esialgu vaid jaekaubanduses paindlikumaid töölepinguid.
Riigikogu õiguskomisjon toetas tänasel istungil üksmeelselt töölepingu seadusesse muutuvtundide kokkulepete lisamist, mis loob võimaluse sõlmida esialgu vaid jaekaubanduses paindlikumaid töölepinguid.
Pankroti äärel Evergrande jätkas tööd kümnel objektil
Pankrotiohus Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande Group teatas täna, et jätkab tööd kümnel ehitusobjektil, kuna eelmisel nädalal andsid võlausaldajad kinnisvaraarendajale veel ajapikendust.
Pankrotiohus Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande Group teatas täna, et jätkab tööd kümnel ehitusobjektil, kuna eelmisel nädalal andsid võlausaldajad kinnisvaraarendajale veel ajapikendust.