17. mai 1999 kell 22:00

Kui koduks on liiklusmärgist onn

Kuritegevuse poolest on Maardu linn Harju maakonna teistest paikadest pea jagu üle. Siin pannakse toime kolm korda rohkem kuritegusid kui Keilas.

Kurvad numbrid aga ei tähenda, et Maardu tänavatel oleks ohtlik käia. Eelmiselgi kuul toimus siin vaid kaks-kolm isikuvastast kuritegu. Needki polnud rasked, vaid vahejuhtumid laadis, kui keegi tuleb õhtul vintispäi baarist ja saab kolki.

Maardulaste põhiline mure on autovargused ja vargused autodest. Aprillikuu kuritegudest on neid tervelt veerand.

Probleemi üks lahendusi on politsei patrullteenistuse tõhustamine. Esimesed sammud selles suunas on tehtud. Kui aprilli esimese kuue päevaga tuli politseile kümme avaldust autodega seotud kuritegude kohta, siis patrullteenistuse hoogustamise ajal tuli kümne päevaga vaid viis avaldust.

Teine kuritegude ennetamise võimalus on täiendavate valvega parklate rajamine. Loomulikult eeldab see, et autoomanik sõiduvahendi ka parklasse viia viitsib.

Kuritegevuse, eriti korterivarguste probleem johtub paljuski sellest, kas kõikidel maardulastel on kusagil elada ja midagi süüa. Kolikoorem üürivõlglase elupaiga ees ei tähenda, et ta Maardust lahkuks. Halvemal juhul saab tema elupaigaks neljast liiklusmärgist kokkupandud onn linna serval ja sissetulekuks endistelt majanaabritelt varastatud asjade müümine.

Autor: Ants Tsugart

Hetkel kuum