• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kõnealustustasu ajab kliendid segadusse

  Eesti Telefon ei ole palju kriitikat pälvinud kõnealustustasust (KAT) kliente piisavalt teavitanud. Pärast 1. maid on KATi üksikasjad mitmel korral muutunud, ka suvel on ees muudatused.
  Eelmisel nädalal teatas Eesti Telefon (ET), et kõnealustustasu ei arvestata kahekordselt sel juhul, kui samale numbrile helistatakse 20 sekundi jooksul pärast esimese kõne lõppemist uuesti. Firma koduleheküljel ei ole 20 sekundi reeglist sõnagi.
  Kümme päeva pärast KATi kehtestamist 1. mail teatas ET, et Interneti sissehelistamiskeskuste numbritele ja turvafirmade valveteenuste tehniliste keskuste numbritele võetavad kõned maksustatakse KATiga alles 60. sekundist.
  31. juulil vaadatakse 60. sekundi reegel üle ja see võib muutuda. Tavaline KAT kehtestatakse abonendi vastamisest seitsmenda sekundi möödumisel, Eesti Telefoni pressiesindaja Marko Kadaniku sõnul see tänavu tõenäoliselt ei muutu. Algselt teatas sidefirma, et kehtestab KATi juba kõne kolmandal sekundil.
  Arvetel KATi esialgu eraldi välja ei tooda, seegi otsustatakse täpsemalt 31. juulil.
  Kõnealustustasu kehtestamise vajadust ei ole Eesti Telefon suutnud majandus-tehniliselt ära põhjendada, korralikke arvutusi pole esitatud.
  Reveko müüb klientidele koos telefonijaamadega ka kõnearvestustarkvara. Peame sellest tarkvarast aga loobuma, sest kogu aeg tulevad kõnearvestuse kohta muudatused ja me ei jõua tarkvara nii tihti muuta. Töötame selle teenuse osas kahjumiga.
  Eesti Telefonist olnuks viisakas oma kolleege plaanitavatest muudatustest teavitada mitte tagantjärele, vaid ette. Ise olen infot kõnealustustasu kohta saanud ajakirjandusest. Eesti Telefon ei ole meile uue tasu kohta eriti infot jaganud. Küsisin neilt eelmisel nädalal, kuid lõplikku vastust kõnearvestuse kohta ei saanud. Samuti ei ole tarbijakaitseamet piisavalt nõudnud selgust kõnealustustasu osas.
  Minu enese harjumusi ei ole kõnealustusmaks muutnud, sest telefoniga on ikka vaja tööd teha.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA uute kodude müük langes 9 aasta kiireimas tempos Kõrged laenuintressid survestavad nõudlust
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Parim juht Madis Toomsalu: Eesti parim juht on hoopis mu ema
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.