• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Leksi aktsionärid raha ei kaota

  Leks Kindlustuse nõukogu esitab aktsionäride üldkoosolekule ettepaneku tühistada ligi 5 miljonit aktsiat ja emiteerida 10kroonise hinnaga 2,5 miljonit uut aktsiat. Aktsiakapitali vähendamine on vajalik selleks, et viia möödunud aastal 67 miljoni krooniga kahjumisse jäänud Leksi omakapital aktsiakapitaliga vastavusse.
  Ühispanga analüütik Sander Danil ütles, et Leksi aktsionärid nende tehingute tulemusena raha ei kaota. Aktsiakapitali ligi kolmekordse vähendamise järel allesjäävate aktsiate väärtus tõuseb, sest ettevõtte reaalsed varad jäävad samaks. Kui Leksi aktsia turuhind on praegu umbes 6 krooni, siis aktsiate mahakandmise järel peaks tema hind Danili sõnul samas suurusjärgus ka tõusma. Uute aktsiate emissiooni käigus see enam tagasi langeda ei tohiks.
  Aktsia hind langeks emissiooni tõttu vaid fondiemissiooni käigus, kus raha ettevõttesse juurde ei panda, selgitas ta. «Leksi aktsia hind peaks emissioonijärgselt jääma umbes 15--17 krooni juurde, sõltuvalt sellest, kui efektiivne meie turg on,» rääkis ta.
  Äripäeva analüütik Toomas Truuverk lisas et, kahju on kandnud vaid Leksi senised aktsionärid aja jooksul langenud aktsia väärtuse tõttu. «Need, kes uues emissioonis ei osale, kaotavad ka oma osalusprotsendis, muid kahjusid Leksi aktsionäridele tulla ei tohiks,» lausus ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Lemmikuhoidja Laura: see on mu unistuste töö!
Loomaarmastaja Laura Vilbaste täitis turul tühja koha ja hakkas pakkuma lemmikloomade hoidmise teenust. Vilbaste loodab, et ta teenusest kasvab ühel päeval välja põhikohaga töö.
Loomaarmastaja Laura Vilbaste täitis turul tühja koha ja hakkas pakkuma lemmikloomade hoidmise teenust. Vilbaste loodab, et ta teenusest kasvab ühel päeval välja põhikohaga töö.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.