• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Edu eurotsoonis taas hääbumas

  Euro kurss kukkus eile lühikese ajaga kolmveerand sendi võrra pärast seda, kui Ifo majandusuuringute instituudi rapordist selgus, et Saksamaa ärikliima indeks on aprillis üllatuslikult langnud. Ifo ärikliima indeks langes 90,2 punktilt märtsis 89,7 punktile aprillis. Analüütikud olid prognoosinud indeksi tõusu 90,7 punktini.
  Tundub, et viimase kahe kuu jooksul saavutatud kerge majanduslik tõus Saksamaal on taas hääbumas. Kuigi Euroopa keskpank jättis eile kesksed intressimäärad endisele tasemele, hakkab taas kostma hääli monetaarpoliitika lõdvendamise poolt.
  Teine halb üllatus tuli teiseltpoolt ookeani, kuigi valuutakurssidele oli selle mõju väiksem. USA väliskaubandusdefitsiit kasvas märtsis rekordilise 19,15 mld dollarini. Analüütikud prognoosisid defitsiidi kerget vähenemist. Valuline reaktsioon valuutaturgudel jäi seekord tulemata, sest kaubandusdefitsiidi kasv toimus peamiselt nafta hinna tõusust tingitud impordimahu kasvust.
  Poliitiliselt tundlik väliskaubandusdefitsiit Jaapaniga kasvas 5,27 mld dollarilt 6,49 miljardile. Nii suur defitsiidi kasv ühe kuu jooksul oli viimati 1994. aasta oktoobris.
  Eile õhtul oli dollari kurss 14,7112 krooni (1,0630 EUR/USD).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Heade tulemuste hooaeg jätkub: S&P tõusis viiendat päeva järjest
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.