Tiit Elner • 30. mai 1999 kell 22:00

Saku õlletehase rentaablus langes

Saku õlletehase ärikulud kasvasid aasta esimese kolme kuuga tuludest rohkem. Kontserni esimese kvartali kasum moodustas ettevõtete netokäibest 5,8 protsenti, mis on vähem kui ettevõtte eelmise aasta esimese kvartali rentaablus 7,1 protsenti.

Reedel Tallinna börsile esitatud majandustulemustes teatas Saku õlletehas kontserni esimese kvartali ärituluks 121,5 miljonit krooni ja ärikuludeks 113,9 miljonit krooni. Börsiteates põhjendab Saku õlletehas kulude kasvu senisest aktiivsema turundustegevusega. Aasta alguses viis õlletehas läbi suuremahulise tarbijakampaania.

Saku õlletehase käibe kasvust andis üle 28 miljoni krooni uue pudeli kasutuselevõtmisega seonduv. Saku õllede müügimaht kasvas kolme kuuga eelmise aasta 5,4 miljonilt liitrilt 8,2 miljonile liitrile, mis oli rahalises väljenduses 11,5 miljonit krooni enam. Õllemüügi kasv rahas jäi aga alla mahulisele kasvule, vastavalt 26 ja 52 protsenti.

Saku õlletehase esindajad majandustulemusi reedel kommenteerida ei soovinud.

Saku õlletehase hinnangul kasvas kogu Eesti õlleturu maht võrreldes aastataguse ajaga ligi veerandi võrra.

Ühispanga maakler Märt Helmja ütles, et olulist muudatust aktsia hinnas Saku õlletehase majandustulemuste avaldamine ei põhjusta.

Saku õlletehase aktsia hinda kergitas üle 8 protsendi mai keskel avaldatud teade tootmismahu 50protsendilisest kasvust.

Saku õlletehase aktsia sulgemishind oli reedel 44,5 krooni.

Hetkel kuum