Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Keskerakond ründab kärpeettepanekutega

  Peale Keskerakonna esitasid 27 parandusettepanekut Maarahva erakond, 12 ettepanekut Mõõdukad, 9 Koonderakond, 2 Ühinenud Rahvapartei ning Isamaaliit ja Demokraatlik Tööpartei kumbki ühe.
  Ainsana ei esitanud ühtegi parandusettepanekut Reformierakonna fraktsioon, mille esimehe Jürgen Ligi sõnul võib opositsioon nii suure hulga parandusettepanekute puhul veel ka venitamistaktikat kasutades negatiivse lisaeelarve vastuvõtmise võimatuks muuta. «Kui see on Keskerakonna eesmärk ja neil häbi ei hakka, jääb eelarve vastu võtmata,» tunnistas Ligi.
  Ligi lisas, et on ju veel mitmeid äärmiselt olulisi eelnõusid ja pole mõeldav, et riigikogu veedaks kolmapäevased istungid jõuludeni lisaeelarvet arutades. «Me ei kavatse Rajuga (Olev Raju on Keskerakonna esindaja rahanduskomisjonis -- toim) riigikogu saalis magama hakata,» kinnitas Ligi.
  Keskerakonna fraktsiooni aseesimees Küllo Arjakas ütles, et fraktsioon tegi nii suure hulga parandusi oma arusaamade kohaselt. «Me ei arva, et kõiki neid parandusi oleks võimalik eelarveprojekti lülitada, kuid me ei usu ka seda, et kogu riigikogu mõistus oleks kogunenud ühte saali poolde,» märkis Arjakas.
  Küsimusele võimalike vaheaegade võtmise kohta vastas Arjakas, et nad pole veel konkreetset menetlemise taktikat paika pannud. «Ma ei usu, et lisaeelarve jääb vastu võtmata, sest siis võib koalitsiooni esimese poolaasta töösaavutuste kohale nulli kirjutada,» lausus ta.
  Kõik 565 parandusettepanekut tuleb riigikogu saalis läbi vaadata.
  Rahanduskomisjoni esimees Kalle Jürgenson nentis, et kui opositsioon nõuab kõigi oma ettepanekute läbihääletamist ja hääletamiste eel ka iga kord 10 minutit vaheaega, võib ainuüksi parandusettepanekutega veeta aega neli ööpäeva.
  Jürgensoni sõnul algab parandusettepanekute läbivaatamine täna hommikul ja sellega loodetakse lõpule jõuda nelja päeva jooksul. «Keskerakond on sisuliselt esitanud alternatiivse eelarve,» ütles ta.
  Jürgensoni ütlusel on võimalik eelarveprojekti teha väikesi muudatusi, kuid selle mahu vähendamine ei tule kõne allagi.
  Ligi lisas, et de facto on negatiivne lisaeelarve juba jõustunud. «Riigieelarve ei laeku täis ja olematut raha ei saa välja maksta,» selgitas ta.
  Negatiivne lisaeelarve peab riigikogus teisele lugemisele jõudma nädala pärast, 9. juunil.
 • Hetkel kuum
Maailma suurima krüptobörsi juht: 2022 oli krüptole vastupidamise aasta
Krüptotööstust ei tohiks hinnata ees seisvate väljakutsete, vaid selle järgi, kuidas on senistele vastu peetud, kirjutab maailma suurima krüptobörsi Binance juht Changpeng "CZ" Zhao.
Krüptotööstust ei tohiks hinnata ees seisvate väljakutsete, vaid selle järgi, kuidas on senistele vastu peetud, kirjutab maailma suurima krüptobörsi Binance juht Changpeng "CZ" Zhao.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
USA aktsiaturud kerkisid, Nasdaq sai kirja uhke tõusunädala
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Seitse soovitust edukaks koondamiseks
Töömaastikku räsivad esimesed suuremad koondamislained ja paljud ettevõtted on tööinspektsioonile juba märku andnud järgmistest koondamisplaanidest.
Töömaastikku räsivad esimesed suuremad koondamislained ja paljud ettevõtted on tööinspektsioonile juba märku andnud järgmistest koondamisplaanidest.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Raadiohommikus: milline valimisloosung on kõige helisevam?
“Päästame Eesti!” Kelle käest?
“Päästame Eesti!” Kelle käest?

Olulisemad uudised

Vene naftatoodetele pakutakse 100dollarist hinnalage
Ühes Euroopa impordikeeluga soovib läänemaailm kehtestada Vene naftatoodetele hinnalae, Euroopa Liit kaldub võrdlemisi kõrge hinnalae ehk 100 dollari suunas diislikütuse barreli eest.
Ühes Euroopa impordikeeluga soovib läänemaailm kehtestada Vene naftatoodetele hinnalae, Euroopa Liit kaldub võrdlemisi kõrge hinnalae ehk 100 dollari suunas diislikütuse barreli eest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.