• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Petturid remondivad Pärnus kortereid

  Eesti esinaispetturil Merike Valsil on Pärnus väiksemakaliibrilisi järgijaid.
  Pärnus korterite remonti organiseerivale Virve Hirvele kuulunud AS Virve ostis alates 1996. aasta oktoobrist ASilt Pärnu Empak remondi- ja ehitustarbeid. Aasta hiljem, kui raha saamise lootuse kaotanud Empak võlanõudefirma poole pöördus, oli ASil Virve paarkümmend maksmata arvet.
  Vaatamata otsingutele Virve Hirve ege tema Paikuse vallas asuva firma töötajaid ei leitud. 16. detsembril 1997 ilmus Riigi Teatajas teade ASi Virve sundlõpetamise kohta.
  Firma kaotanud naisettevõtja rentis augustis-septembris 1997 ruume OÜ-lt Vaiu SL ning pakkus telefonikõnede arutu hulga põhjal järeldades ilmselt korteriremondi teenust.
  Kui OÜ Vaiu SL aasta hiljem võlanõudefirma poole pöördus, oli üle 8000kroonisest võlast viiviste tõttu saanud juba 21 500 krooni. Ühes sundlõpetatud aktsiaseltsist jäänud võlgadega ületab Virve Hirve teadaolev võlasumma juba 50 000 krooni.
  Virve Hirv jätkab osalemist Pärnu remonditurul. Remondisoovijatena õnnestuski OÜ Raidman töötajatel Virve Hirvega isiklikult kohtuda. Peale kirjaliku lubaduse võlg ära maksta kohtumine seni andnud pole.
  Võlanõudefirmalt on korduvalt kirjalikke teateid saanud ka teine Pärnus korterite remontimisega tegelev naine, Viive Pilv. Tema 3000kroonine võlg eraisik Rainis Tohvile on kroonilise viivitamise tõttu jõudnud juba 9000 kroonini.
  Hulgikaubandus erineb oluliselt näiteks energiamüügist, kus maksmata jätmisel saab kraani kinni keerata või juhtme lahti ühendada. See, et osa kliente kaob koos kaubaga, on mõnes mõttes paratamatu.
  Firmadevahelises suhtlemises on siiski olemas dokumendid ning võlgnik ja võlasumma selgelt määratletavad. Eraisikute võlavahekorraga on keerulisem. Tihti ei kajastu see paberites ja nii tekib muinasjutte. Usaldatakse ka üsna totraid võlapabereid. Näiteks lubab keegi iga kuu maksta suuremast võlast tagasi väikese summa, samas lubab maksta suurt leppetrahvi.
  Lisaks kelmidele ja petturitele satub Pärnus võlgnike hulka ka neid, kes majandamisega toime ei suuda tulla.
  Üks põhjusi on, et jäetakse arvestamata Pärnu majanduselu hooajalisus ja samuti vihmase suve võimalus.
  Sellest, et ilusatel suvekuudel suureneb puhkajatele orienteeritud ettevõtete käive 2--3 korda, kogub ettevõtte omanik vaid nii palju tulu, et aasta ära elada. Kui aga juhtub suvi olema jahedam ja vihmasem, tekivadki majandusraskused.
  Seepärast tuleb hoiduda kulutamast seda, mida sa teenida loodad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaitsta tuleb Ukraina maad, mitte Putini nägu
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsionärid kinnitasid dividendi
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Väikeste linnade uued arendused langevad surve alla
Arendajad ja kinnisvaraekspert leiavad, et kiire hinnatõus Tallinnas ei anna hoogu korterelamute kerkimisele väikestes linnades – pigem hakkab see peatuma. Samas ei ole kõik seda meelt ja julgevad uusi arendusi püstitada.
Arendajad ja kinnisvaraekspert leiavad, et kiire hinnatõus Tallinnas ei anna hoogu korterelamute kerkimisele väikestes linnades – pigem hakkab see peatuma. Samas ei ole kõik seda meelt ja julgevad uusi arendusi püstitada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.