• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Terasefirmad liituvad

  British Steel, mis on olnud tugeva naelsterlingi tõttu raskustes ja mullu 3,4 mld Eesti krooniga kahjumis, saab BSKH aktsiatest 62% ja Hoogovens 38%. Uue firma turuväärtus on 71,5 mld ja käive 236 mld krooni. Kokku toodavad nad aastas 24 mln tonni terast ja 400 000 t alumiiniumi.
  British Steeli tegevdirektor John Bryant ütles, et kontserni tehastes töötab maailmas 70 000 inimest, kuid ühinemise tulemusena on kavas kaotada umbes 10 000 töökohta.
  Analüütikute sõnul on firmade ühinemine kogu terasetööstuse seisukohalt positiivne, sest see aitab tasakaalustada turgu ja vähendada ületootmist. Londoni asjatundjad on seisukohal, et Hoogovensi ostmisega soovib British Steel saada tugipositsiooni europiirkonnas. Sest edaspidi saab British Steel müüa terast Hollandi kaudu otse 11 eurotsooni riiki.
  Euroopa terasetööstuses on pikka aega oodatud firmade ühinemisi. Paar aastat tagasi ühendasid Saksa Thyssen ja Krupp oma terasetootmise, mis on hetkel suuruselt maailma seitsmes.
  Samuti liitusid Saksa Stahlwerke ja Belgia Sidstahl. Prantsuse Usinor on omakorda ostnud Belgia Sambreni, mis enne seda liitis endaga Saksa Ekostahli.
  Maailma kaks suurimat terasetootjat on Lõuna-Korea Posco ja Jaapani Nippon Steel. Nüüd tekkiv BSKH tõuseb kolmandale kohale. Järgnevad Arbed, LNM ja Usinor.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
YITi töötajate usaldusisik: eestlasi lastakse Soomes endiselt üle
Soome ehituskontserni YIT töötajate usaldusisiku Jussi Sakari sõnul on peamised tööjõudu puudutavad halli majanduse probleemid seotud kolmandate riikide töötajatega, kuid endiselt lastakse Soomes üle ka eestlasi.
Soome ehituskontserni YIT töötajate usaldusisiku Jussi Sakari sõnul on peamised tööjõudu puudutavad halli majanduse probleemid seotud kolmandate riikide töötajatega, kuid endiselt lastakse Soomes üle ka eestlasi.
Miks minilao kasutamine on kasvav trend ja millal sina võid miniladu vajada?
Mis on pildil oleval cafe racer mootorrattal pistmist minilaoga? Nii mõndagi. Mõlema juured ulatuvad 60ndate algusesse – ühel Inglismaale, teisel USA-sse. Seotus seisneb aga ka selles, et minilaod on muuhulgas sobilikud motohuvilistele rataste ja muude hobitarvikute hoiustamiseks. Milleks veel miniladusid kasutatakse ja miks see on kasvav turg?
Mis on pildil oleval cafe racer mootorrattal pistmist minilaoga? Nii mõndagi. Mõlema juured ulatuvad 60ndate algusesse – ühel Inglismaale, teisel USA-sse. Seotus seisneb aga ka selles, et minilaod on muuhulgas sobilikud motohuvilistele rataste ja muude hobitarvikute hoiustamiseks. Milleks veel miniladusid kasutatakse ja miks see on kasvav turg?