14. juuni 1999 kell 22:00

Silmeti endine juht eitas kohtus süüd

Saksing ja tema kaaskohtualused, Silmeti endine peaökonomist Nikolai Bakaljas ja raamatupidaja Nadezhda Iljinova eitasid süüdistuse ettelugemise järel süüd, ütles Ida-Viru maakohtu kohtunik Kadri Põldma.

Kohus jõudis eile üle kuulata Saksingu ja mõne tunnistaja. Täna jätkab kohus teiste kohtualuste ülekuulamisega.

Saksingu ja tema endiste töökaaslaste süüdistus sai alguse politseile esitatud avaldusest, mille järgi tegid Saksing, Silmeti peaökonomist Nikolai Bakaljas ning raamatupidaja Nadezhda Iljinova 1997. a 22. aprilli hommikul enne tööpäeva algust rahaülekandeid 2,46 mln krooni ulatuses. Saksingu arvele läks 1,78 mln krooni.

Saksingut ja Bakaljast süüdistatakse ulatuslikus riisumises, milleks nad kuritarvitasid ametiseisundit. Iljinovale on esitatud süüdistus ametialases lohakuses. Saksing on oma süüd alates ülekande ilmsikstulekust eitanud. Tema sõnul oli tegemist eksimusega, mille ta raha tagastades on heastanud.

Autor: BNS

Hetkel kuum