• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turundusosakonna suurus pole määrav

  Kuidas ära tunda turundusele orienteeritud ettevõtet? Minu kogemused näitavad, et turundusosakonna suurus pole siinkohal määrav.
  Viimasel ajal on Suurbritannia turundusosakondadele ette heidetud kontrolli kaotamist oma toodete ja klientide üle ja ebaõnnestunud innovatsioone. Täielik kvaliteedijuhtimine, ettevõtte töö nutikas ümberkorraldamine, ajakohased süsteemid, strateegilised liitumised -- ükski nendest viimase kümnendi juhtimistrendidest ei ole tulnud turundusosakonnast.
  McKinsey's mindi 1993. aastal isegi niikaugele, et turundusosakondi nähti kui «organisatsiooni kaelas rippuvat rasket koormat». Ettevõtted aga vajavad hädasti kasvustrateegiat, tugevaid kaubamärke, mis paistavad masside hulgast silma ja rahuldavad klientide vajadusi.
  Pööraste muutuste, kiiresti järele tehtavate toodete ja vabakaubanduse ajal, mis võimaldab importkauba järsku invasiooni, on turundus oluline enam kui kunagi varem.
  See ei ole lihtne, kuid siiski ensestmõistetav. Ja edukad ettevõtted on saavutuste eest tänu võlgu mitte oma turundusosakondade ülevalhoidmisele, vaid hoopiski sellele, et kõigi osakondade pilgud on suunatud turundusele.
  Hiljutine KPMG Suurbritannia 25 kõrgelennulise firma uuring näitas, et turundusosakonna kahandamine ei tähenda samal ajal turunduse osatähtsuse vähendamist. Pigem seda, et turundust nähti varem ühe funktsionaalse tegevuse osana paljude teiste kõrval, nüüd on sellele orienteerunud kõik ettevõtte töötajad, sõltumata osakonnast.
  Orienteeritus turundusele tähendab, et kogu ettevõtte planeerimise ja tegevuse fookuses on klient. Kliendi rahulolule mitte ei loodeta, vaid ettevõtte strateegiline eesmärk on võimaldada tõhusat teenindust ja kliendituge ning pidevat innovatsiooni. Seda võib aga juhtida turundusosakond, kes selgitab ka uusi võimalusi ja arendab kaubamärki.
  Autor: James Best
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
LHV: Coopi aktsia on ülehinnatud – aeg müüa
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
Euroopa liidrid soovivad Poola küsimuse jätta komisjonile lahendada
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Soome mõjukas majandusjuht sai maksuparadiisi tulu varjamise eest aasta tingimisi
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.