Indrek Kald • 16 juuni 1999

Mobiil ujub veepinnal

Suvel võib tihti juhtuda, et mobiiltelefon saab märjaks. Selle vastu aitab veekindel Nokia kott, kuhu mahuvad ka teiste firmade toodetud mobiilid.

Nokia tõi oma veekindla koti turule juba mõni aasta tagasi, kuid seda ei ole Eestis eriti reklaamitud. Kott mahutab ka Nokia suuremaid mudeleid, pusimise peale sain sinna sisse Nokia 1611. Väiksemaid telefone mahub kotti koguni kaks, seda näitas testimine mudeliga Ericsson GF 788. Nokia telefonikotti võib kanda nii rihma otsas kui kinnitada vööklambri külge.

Kott peaks koos telefoniga ka veepinnale püsima jääma, kuid juhendis soovitab Nokia seda iga uue telefoni puhul üle testida ja ei garanteeri veelpüsivust kõikidele mudelitele. Katse näitas, et Nokia 5110 jäi kotis olles pinnale. Kott peab vastu kuni kümne meetri sügavusele sukeldumisele.

Kui kott puutub regulaarselt kokku soolase mereveega, soovitab Nokia seda vähemalt korra nädalas magedas vees loputada. Peale telefonide on mobiilikotti mugav panna paadi- või skuutrisõidu ajaks ka autodokumendid ning võtmed.

Veekindel kott maksab Mäkitorppas 340 krooni, Hallos 295 krooni ja Esmofonis 225 krooni.

Muretsesin omale Nokia koti kümmekond päeva tagasi. Uus toode on alati ilus ja meelitab ostma. Tahtsin seda käega katsuda, lisaks plaanin minna kanuumatkale. Üks Õhtulehe mobiiltelefon käis kunagi n-ö ujumas, kuid see juhtus enne minu tööletulekut. Kasutan veekindlat kotti pea iga päev. Kui mereranda satun, võtan ikka koti kaasa. Koti põhiline mõte ongi ju kaitse vee eest. Olen seda nii lühikest aega kasutanud, et ei oska veel öelda, kui hea see kott on. Seni ei ole ma vigu leidnud.

Siiski ei riski ma proovida, kas see kott ka vett peab. Kui firma maksaks mobiili välja, siis prooviks. Sellegipoolest ma usun, et see on veekindel.

Hetkel kuum