17. juuni 1999 kell 22:00

Laevad ei müü Coca-Colat

Vikingi infojuht Johanna Boijer-Svahnström ütles agentuurile STT, et Prantsusmaal villitud Coca-Colat müüdi vaid Cinderellal. «Meie ülejäänud kuuel laeval oli müügil Rootsis tehtud Coca-Cola,» ütles ta.

Tallink Finland Oy teatas eile, et korjab müügilt kõik Prantsusmaal ja Suurbritannias valmistatud Coca-Cola purgid.

«Meil müügil olev purgikoola on toodetud Prantsusmaal ja Inglismaal, aga me korjame igaks juhuks kõik purgid müügilt,» ütles Tallink Finland Oy teenindusjuht Vilho Tuomainen STT-le. Tuomaineni sõnul ei ole Tallinki alustel märgatud midagi, mis viitaks sarnastele mürgitustele, millega Prantsusmaal ja Belgias on haiglaravile sattunud kümneid inimesi.

Ka Silja Line teatas eile Hollandis ja Prantsusmaal toodetud Coca-Cola toodete müügilt korjamisest Eesti ja Saksa laevadel.

Euroopa Coca-Cola skandaal laienes kolmapäeval Prantsusmaale, kui üle 80 prantslase haigestus pärast firma toodete joomist. Belgias ja Prantsusmaal kokku on haigusjuhtumite arv üle 200.

Coca-Cola vähendas järsult tootmist oma Dunkirki tehases. Coca-Cola peadirektor Douglas Ivester väljendas «sügavat kahetsust» Euroopa tarbijatele tekitatud probleemide pärast. «Coca-Cola Company prioriteet on meie toodete kvaliteet,» tsiteeris Reuters Ivesteri sõnu.

Autor: BNS

Hetkel kuum