20. juuni 1999 kell 22:00

Hansa Capitali sündikaatlaen kasvas 40 miljonile eurole

«Kuigi algselt oli plaanis laenata 30 miljonit eurot, jätsime lepingusse summa suurendamise võimaluse, sest Hansa Capitali liisingu- ja faktooringuteenuste maht on sel aastal planeeritust enam kasvanud. Huvi turul oli suur ning sündikaatlaen märgiti üle,» ütles Hansa Capitali finantsdirektor Kristina Siimar.

Sündikaatlaenu korraldajateks olid EBRD, Deutsche Bank AG ning Commerzbank AG. Peale korraldajate osales sündikaadis veel kümme panka.

«Laen leidis turul laia kandepinna: kui seni on meie sündikaatlaenudes osalenud valdavalt paari Lääne-Euroopa riikide finantsasutused, siis seekord on esindatud Suurbritannia, Saksa, Austria, Iirimaa, Taani, Poola, T?ehhi, Itaalia ning USA pangad,» ütles Hansa Capitali rahastamise ja välissuhete osakonna juhataja Alar Ehandi.

Laenu viieaastase A-osa suuruses 13,4 miljonit eurot laenab Hansa Capitalile Euroopa Rekonstruktsiooni ja Arengupank (EBRD), kolmeaastase B-osa mahus 26,6 miljonit eurot võtavad teised sündikaadis osalejad.

Hansa Capital alustab mõlema osa tagasimakseid 18 kuud pärast lepingu allkirjastamist.

Kuna juriidiliselt on kogu summa laenajaks EBRD, siis laieneb kõigile sündikaadis osalevatele pankadele EBRD eelistatud kreeditori staatus, teatas Hansa Capital.

Kolmeaastase laenu B-osa intressimäär on 1,75 protsenti aastas üle kuue kuu euro Libori. Viie aastase laenu A-osa intressimäär on 0,5 protsendipunkti võrra kõrgem, kokku 2,25 protsenti aastas üle kuue kuu euro Libori.

Intressimäärale lisandub ühekordne lepingutasu.

Hansa Capital ning EBRD kirjutavad laenulepingule alla reedel Tallinnas.

Autor: BNS

Hetkel kuum