• Jaga lugu:

  Vene kriis Lätit ei hellita

  See on ohtlik märk, et riigi sisemajanduse kogutoodang (SKT) võib langeda.
  Statistikaameti andmetel on kõige halvemas seisus toiduainetööstus, mis annab suure osa SKTst ja ekspordist. Aprillis oli toiduainetööstuse toodang 1998. a sama kuuga võrreldes tervelt 19,7% väiksem. Läti majandusministeeriumi makromajandusanalüüsi osakonna juhataja Olegs Baranovsi sõnul on tootmise vähenemise põhjustanud Venemaa majanduskriis.
  Tööstustoodangu kasv peatus kohe pärast mullu augustis puhkenud Venemaa majanduskriisi ja oktoobrist peale on see jätkuvalt kahanenud. Kõige rängema hoobi on saanud kalakonservitööstus, mis eksportis oma toodangust kuni 80% Venemaale jt SRÜ riikidesse. Vabrikuid on suletud, tuhanded töölised töötavad lühendatud tööajaga. Juunis oli ametlikel andmeil tööta 10,1% aktiivsest rahvastikust.
  Teine Läti tähtsamaid tööstusharusid on metsatööstus. Kuna suur osa selle ekspordist läheb Euroopa Liidu riikidesse, siis on tootmismaht seal püsinud, kuid kasv on ikkagi peatunud.
  Läti uue majandusministri Ingrida Udre andmetel töötab enamik Läti ettevõtteid 50--60protsendilise tootmisvõimsusega ja on liiga vähe ära teinud kvaliteedi ja efektiivsuse parandamiseks. «Äärmiselt raske on taastada Läti tööstusriigi mainet, mis tal oli endises NSV Liidus. Meil tuleb põhipanus teha väikestele ja keskmistele firmadele ning hästikoolitatud tööjõule,» ütles Läti majandusminister.
  Autor: Juris Kaza
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Ekspress Grupp pikendas finantsjuhi volitusi
Ekspress Grupi nõukogu otsusega pikendati juhatuse liikme ning finantsjuhi Signe Kukini volitusi kuni 2024. aasta lõpuni, teatas ettevõte börsile.
Ekspress Grupi nõukogu otsusega pikendati juhatuse liikme ning finantsjuhi Signe Kukini volitusi kuni 2024. aasta lõpuni, teatas ettevõte börsile.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Nädala raadiohitid: edukate naiste õppetunnid ja muudatused ühisrahastuses
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.